• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Allison távozása utat nyithat Brawn visszatérésének?

Forma-1 Hírek - Allison távozása utat nyithat Brawn visszatérésének?

Készült: 2016.július.20 06:37 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Allison távozása utat nyithat Brawn visszatérésének?
Az olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport szerint James Allison távozik a Ferraritól és a pletykák szerint Ross Brawn arra vár, mikor térhet vissza a maranellói alakulathoz.
Bár a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene cáfolta néhány héttel ezelőtt ezt a feltételezést, Luigi Perana újságíró arról számolt be, van igazságalapja a pletykának.

A változtatásra azért lehet szükség, mert Sergio Marchionne szezon előtti kitűzött célja, a 2016-os szezon első felében megvalósítandó futamgyőzelem nem realizálódott. A La Gazzetta dello Sport szerint Marchionne úgy döntött, több munkát vállal a Ferrarinál és meghatározza, mely szakembereket alkalmazza a csapat.

A lap szerint a Ferrari és műszaki igazgatója, Allison között megromlott a viszony azóta, hogy a brit szakember felesége elhunyt. Tovább nehezíti a szakember helyzetét, hogy az ő felügyelete alatt készült SF16-H nem váltotta be a csapat ígéreteit, bár a szezont erősen kezdték, de azóta nem sikerült a Mercedest megszorongatniuk.

Közben Allison folyamatosan Maranello és Anglia között ingázik, ahol gyermekei élnek és egyre inkább azt pletykálják, visszatérhet korábbi csapatához, a Renault-hoz.

"A kérdés az, ki lesz az utódja" - elmélkedik Perna. "Ross Brawn neve kering, folyamatosan összehozzák az Ágaskodó Lovacskával."

Perna azonban hozzátette: "Tény, Brawn legutóbb kijelentette, nem szeretne visszatérni a Formula-1-be és nem vállalna ilyen felelős pozíciót. Nem is említve azt, hogy a Formula-1 sokat változott azóta, hogy nincs a sportban."

A La Gazzetta szerint Allison távozása esetén Simone Restát léptethetik elő, vagy a Toro Rossótól átcsábítják James Key-t.

Belépés