WTCC Hírek - Norbi a legjobb Hondásként várja az időmérőt

Készült: 2016.június.25 10:44 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC Hírek - Norbi a legjobb Hondásként várja az időmérőt
Michelisz Norbert továbbra is magabiztos Portugáliában: a második szabadedzésen csak a hajrában szorult a második helyre. López megmutatta, hogy a Citroën is jelen van.
A második szabadedzés előtt az volt a nagy kérdés, hogy vajon a Honda továbbra is fölényben marad-e Vila Realban, hiszen miután Michelisz Norbert megnyerte a pénteki tesztet, a szombat reggeli első futáson Honda 1-2-3 lett a sorrend. A körülmények változtak, ahogy az várható volt, a levegő és az aszfalt hőmérséklete is alaposan megnövekedett. Ennek ellenére ott folytatódott a második szabadedzés, ahol az első befejeződött: rögtön Rob Huff és Michelisz Norbert ugrott az élre, ezúttal azonban már a kezdés is jóval erősebb volt, mint a korábbi két alkalommal. Huff 1:57,429-cel állt az élre - reggel az etap végére érték el ezt a szintet, Tiago Monteiro egy nagyon hasonló idővel lett harmadik.
WTCC Hírek - Norbi a legjobb Hondásként várja az időmérőt
A félórás körözés felénél Michelisz Norbert a boxban új gumikat kapott, amelyeken kapásból megfutotta a hétvége addigi leggyorsabb körét: 1:56,699-cel átvette a vezetést Hufftól. Már csak tíz perc volt hátra az időmérő előtti utolsó futásból, amikor végre a Citroën is megmutatta, hogy a pályán van. José María López három tizeddel megjavította Norbi körét. Ezzel a világbajnok hirtelen szinte pontosan két másodpercet gyorsult a korábbi legjobb eredményéhez képest. Ezután már egyikük sem javított, Tiago Monteiro viszont feljött Norbi mögé a harmadik helyre, így az időmérő előtt neki is összejött egy 1:57-en belüli időeredmény. Az időmérőedzés magyar idő szerint 15:00-kor kezdődik.

Belépés