• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Csúfosan megbukott a kamionosok közlekedéslassító demonstrációja a washingtoni körgyűrűn

Kamion Hírek - Csúfosan megbukott a kamionosok közlekedéslassító demonstrációja a washingtoni körgyűrűn

Készült: 2013.október.14 14:53 Készítette: Lipták Melinda Írta: MTI Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti: A szervezők várakozásait meghazudtolva a 10 ezer helyett mindössze 30 kamion próbálkozott pénteken a Washingtont körbefogó autópálya-gyűrű, a Beltway forgalmának lelassításával.
A háromnaposra és háromsávosra tervezett forgalomlassító megmozdulás célja az lett volna, hogy a részvevők tiltakozzanak a magas üzemanyagárak, valamint a műszaki és a környezetvédelmi előírások szigorítása miatt.

Továbbá hogy felhívják a figyelmet a szövetségi kormányzat és a törvényhozás tagjainak állítólagos alkotmánysértéseire, korruptságára és be nem tartott ígéreteire. Az akció szervezői követelték, hogy Barack Obama mondjon le, a kongresszus ne szavazza meg az adósságplafon megemelését, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) pedig hagyjon fel az amerikaiak kommunikációjára vonatkozó adatok megfigyelésével. A virginiai rendőrök a reggeli órákban felszólítottak négy, egymás mellett 25 kilométeres óránkénti sebességgel haladó kamionost, hogy ne akadályozzák a forgalmat. A tüntetők fellobogózott teherautói azóta tartják a forgalom ütemét.

A The Washington Examiner című hetilap szerint kamionosok már 2007-ben is próbálkoztak egy hasonló akcióval, és akkor sem okoztak akkora fennakadást, mint amilyentől az amerikai főváros környékén élők tartottak. Akkor a teherautó-sofőrök az illegális bevándorlás és a mexikói konkurencia miatt tiltakoztak.

Belépés