Kamion Hírek - Jövőre jön az Euro6-os Ducato

Készült: 2013.október.10 15:10 Készítette: Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás http://kamionhirek.hu/

Jövőre jön az Euro6-os Ducato
Modellfrissítésre készül a Fiat. Miután a komplett Iveco-paletta – Stralis, Eurocargo és Daily – az Euro6-os motorokat, most a kisebb kategóriákban is újít a konszern, Olaszországban ugyanis már futnak az első prototípusai a felfrissített Ducatonak.
 A kocsinak a szokásosnál fontosabb szerepe van, hiszen a PSA-konszernnel közös platform következtében, ez lesz az új Citroën Jumper és a Peugeot Boxer alapja is. Bár a triót külsőre csak a jelvény különbözteti meg, a technikai fejlesztésért az olaszok felelősek.

A legfőbb változást a legfrissebb környezetvédelmi előírásnak megfelelő motorok jelentik majd, várhatóan a jelenlegi szériát módosítják majd a mérnökök, a Ducatoba nem készítenek új erőforrásokat, így maradnak a 2, 2,3 és 3 literes dízelek. Ahogy azt már korábban elkezdte a Fiat, várhatóan itt is AGR és SCR technológiák nélkül érték el a kívánt hatást, ezzel pedig némileg több hasznos terhet vihet a kocsi.

A további újítások bejelentése még várat magára, előfordulhat, hogy tartva a lépést a konkurenciával a Fiat is bevet majd egy-két, a biztonságot növelő elektronikai eszközt, sőt talán hibrid változat is érkezhet, mivel használható hajtásláncot – igaz egy Dailybe építve – már a 2012-es IAA-n bemutattak az olaszok. Nyilván külsőleg is változik majd a modell, e nélkül nem modellfrissítés a modellfrissítés, az első kémfotók alapján egyelőre csak a frontrészhez nyúltak a gyártónál, laposabb lámpákat és LED-es nappali fényt lehet felfedezni a kocsi leragasztott elején. A Ducato/Jumper/Boxer triót várhatóan a 2014-es IAA-n mutatják majd be a nagyközönségnek.

Belépés