• Autós Hírek
  • Drift hírek - Nagy Ádám ezüstöt érő versenye

Drift hírek - Nagy Ádám ezüstöt érő versenye

Készült: 2013.október.09 13:25 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Drift/Gymkhana hírek Forrás http://www.hajoka.hu

Drift hírek - Nagy Ádám ezüstöt érő versenye
Nagy Ádám drift versenyzőt kérdezem a Debrecenben megrendezett Cívis Elektro kupáért kiírt verseny után.
 
Kedves Ádám!
 
 
Túl vagyunk egy fordulatokban gazdag és számodra eredményes versenyen. Napközben, amikor beszélgettünk említetted, hogy nemrég kezdted a Driftet. Ahhoz képest nagyon jó eredménnyel zártad a napot. mesélnél az eddigi versenyeidről?
- Az eddigi versenyeimről? hmmm, egy volt eddig most szeptemberben Tökölön a Végső összecsapás ott 3. helyen végeztem ezen kívül előtte sajnos nem volt több, mert a technika ördöge mindig valahogy kibabrált velünk.
Persze amikor nincs, tétje akkor semmi nem romlik el. Mint mikor veled először találkoztam Lacházán FRT-n ott sem volt semmi baja a kocsinak, és az edzéseken sem aztán jön egy kvalifikáció, és ennyi volt a részvételem az aktuális versenyben.
De reméljük, hogy most már versenyszériába értem, és a 2014-es év szerencsésebb lesz, mint az idei.
 
Drift hírek - Nagy Ádám ezüstöt érő versenye
Ez a 8-as jellegű pálya mennyire jött be neked és a BMW-nek?
- Én szeretem a nyolcasokat, mert amikor még kicsiben utcai autóval próbálkoztam a drift-tel. Akkor szinte ez volt az első, amit megtanultam és fura a sors fintora, de pont Debrecenben bérelt ki egy barátom pályát és ott bontogattam a szárnyaim. Meg persze, olyan helyen ahol nem lett volna szabad. A kocsimmal az elmúlt egy évben nagyon összeszoktunk. Imádom, nagyon jól kezelhető legalább is nekem könnyen vette az akadályokat, nagyobb pályákat is tökéletesen be lehet vele autózni.
 
Figyelemmel kísértem a futamaidat és a külső videón is jól látszik az, hogy az utolsó felfutás precízre sikeredett. Ennyire betanultad a pályát, vagy a jó gumiválasztásnak köszönhető?
- Sok múlik a gumin, de jó sofőr nélkül mit sem érnének a gumik.
A viccet félretéve igen persze minden pálya új és meg kell szokni. Ez egy elég kispálya volt, így hamarabb ment, de ha érzed a kocsit, akkor csak a lóerő hiánya illetve a nem jó gumik szabhatnak határt a jó autózásnak.
 
Elég nagy nézőközönség előtt drifteltél egész nap, mennyiben segít a futam felkészítésében a látványuk?
- Nagyon sokban ők adnak erőt, meg persze a Black Rat Team Feje, ő értük van értelme ezt csinálni.
Amikor az emberek rád mosolyognak és gratulálnak egy verseny után az az érzés felbecsülhetetlen.
Persze egy embernek köszönhetek mindent Boros Péternek, ha, ő nincs, akkor én sem vagyok itt.
Amikor gratulál egy verseny után nekem annál nagyobb elismerés nincsen.
Nagy Róbert „Biggy” is a Black Rat Team tagja, így mi egymást is próbáljuk építeni versenyek előtt, után és közben egyaránt. Szerintem ő nagyon jól vezet.
 
 
Ha reggel megkérdem, hogy hányadik helyre tippeled magad, mit mondtál volna?
- Nem szeretnék nagyképűnek tűnni reménykedtem a legjobb helyezésben.
Az embernek szerintem maximálisan kell oda tennie magát minden versenyen, hogy amikor beül a kocsiba akkor, úgy érezze, hogy a világot is meg tudná váltani.
Én legalább is így kelek és indulok neki az aktuális versenynek. Nem várhatod, hogy minden egyes versenyt megnyerj, de folyamatos gyakorlással és edzéssel egyre jobb és jobb lehetsz.
 
 
Legközelebb hol láthatunk, illetve a 2014-es tervekről beszélnél-e?
 - Még ebben az évben lesz egy Tököl és sajnos utána erre az évre vége hivatalosan persze barátokkal szoktunk télen is menni, játszani, kell ez is néha. A 2014-es évről nem nagyon tudok még mit mondani, természetesen szeretnék minél több versenyen elindulni hisz az a célom, hogy ebben a  kategóriában a legjobb legyek és ehhez minél több megmérettetés szükséges. Black Rat Team továbbra is töretlenül nyomul előre.
 
 
 
Köszönjük a Támogatók segítségét! 
Támogatók:
Boros Péter
Kozma Attila karosszéria lakatos
Htr Design
Taylor gumi

Belépés