• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Túl az egymillión a Mitsubishi Indonéziában

Kamion Hírek - Túl az egymillión a Mitsubishi Indonéziában

Készült: 2013.október.07 15:21 Készítette: Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás http://kamionhirek.hu/

Túl az egymillión a Mitsubishi Indonéziában
A Daimler szárnyai alá tartozó Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation sikeresen értékesítette Indonéziában az egymilliomodik járművét. Az első példányokat az 1970-es piacra lépéskor keltek el, az eltelt több mint 40 év alatt pedig piacvezetővé nőtte ki magát a márka. 
Szinte minden második eladott teherautó Mitsubishi az ázsiai országban, idén, szeptemberig bezárólag a haszongépjármű-piac 45,8%-os részét uralták a japánok. Kategóriájában a Canter még jobban szerepelt.

Hasonló időszakban az országban értékesített kisteherautók 52,5%-t ez a modell tette ki, ezzel pedig a Canter jelentősen hozzájárult a hétszámjegyű jubileumhoz. A Daimlernek nagyra törő tervei vannak a jövőre nézve, 2020-ra 290 ezres, éves szintű értékesítéssel számolnak világszerte. Ehhez leginkább a fejlődő országok piacai járulnak hozzá, ide tartozik Ázsia is, ahol az elkövetkezendő 6-7 évben 20-30%-os növekedésre számít a gyártó-konszern. A Daimler ennek megfelelően készült a területen, Indiában saját gyárat épített, bevezette a Bharatbenz márkát és gyártásba kerültek a Mitsubishi Fuso haszongépjárművei is.

Belépés