• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Bemutatkozott Amerikában a Ducato helyi verziója

Kamion Hírek - Bemutatkozott Amerikában a Ducato helyi verziója

Készült: 2013.október.03 12:28 Készítette: Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás http://kamionhirek.hu/

Bemutatkozott Amerikában a Ducato helyi verziója
Bemutatták az USA-ban a Fiat Ducato helyi változatát, a RAM ProMastert. Természetesen nálunk Európában nem számít túl nagy újdonságnak a kocsi, az amerikaiknak azonban szokatlan műszaki megoldásokat tartogat a modell.
Ilyen például, hogy elsőkerék-hajtású, illetve az, hogy nem alvázas konstrukciójú a ProMaster. Az utóbbi időben elterjedt a gyártók körében, hogy európai modelleket alakítanak át az amerikai ízlésnek megfelelően és úgy tűnik a recept sikeres.

A tengerentúli vevők sorban állnak a kicsit kisebb, ámde modernebb és olcsóbb fenntartású kocsikért. A Ducato sem sokban különbözik a már nálunk megszokottaktól, csupán a motortérben található egy-két apró változtatás. Egy dízel és egy benzines erőforrás kérhető a ProMasterhez, a gázolajos a Fiatokból már ismert 3 literes, négyhengeres, 174 LE-s, 400 Nm forgatónyomaték leadására képes blokk.

A benzines egy ízig-vérig amerikai motor, 3,6 literes, hathengeres, 280 LE-s, 350 Nm csúcsnyomatékú benzintemető. Az erőátvitelről hatsebességes automataváltó vagy szintén hatsebességes automatizált váltó gondoskodik. A ProMastert Mexikóban gyártják, 14 különböző változatban. Háromféle tengelytáv, kétféle magasság és négyféle karosszériavariáns áll a vásárlók rendelkezésére. Főbb ellenfelei többnyire azok a konkurensek, akikkel Európában is versenyzik, a Ford Transit, a Mercedes Sprinter, a Nissan NV200, de a Chevrolet Express/GMC Savanna páros elől is orozhat el vevőket. A ProMaster alapára 28630 amerikai dollár.

Belépés