• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - 10 millió dolláros megrendelést kapott a Navistar Afganisztánból

Kamion Hírek - 10 millió dolláros megrendelést kapott a Navistar Afganisztánból

Készült: 2013.október.03 08:57 Készítette: Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás http://kamionhirek.hu/

10 millió dolláros megrendelést kapott a Navistar Afganisztánból
A Navistar már régóta beszállítója az amerikai hadseregnek, de Afganisztánban ugyanúgy kiszolgálja az amerikaik fennhatósága alatt működő afgán hadsereget és afgán rendőrséget is.
 Legutóbbi hadiipari megrendelésük is innét érkezett, az afgán speciális alakulatoknak szállítanak majd hűtőkocsikat. Összesen 75 darab teherautót visznek majd a közel-keletre, 10,2 millió dollár értékben. A katonai teherautók alapja a WorkStar 7300-as, 4x4-es kivitele.

Ezeket a hétköznapi kocsikat aztán a gyártó speciális részlege alakítja át, hogy megfeleljen a hadsereg elvárásainak, így lesznek ezek közepes méretű, taktikai járművek. A Navistar már régóta szállít az afgán hatóságoknak, katonai hűtőkocsikat pedig 2004 óta gyártanak. A teherautókkal a háborús övezetekbe szállítanak majd húst, illetve zöldségeket. Az első járművek előre láthatólag 2014 első negyedévében kerülhetnek majd bevetésre.

Belépés