• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Egyre több utat használhatnak az EuroCombik Németországban

Kamion Hírek - Egyre több utat használhatnak az EuroCombik Németországban

Készült: 2013.október.02 16:38 Készítette: Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás http://f1hungary.fw.hu/

Egyre több utat használhatnak az EuroCombik Németországban
Bár eddig nem túl nagy siker a németországi hosszú szerelvények tesztje, a kormány tartja magát a tervezethez és bővítette a szokásosnál nagyobb kamionokkal használható útszakaszok listáját.
Talán ezzel a lépéssel vonzóbbá is teszik a projektet és ennek hatására lesznek új belépők is, bár tömeges rohamra aligha lehet számítani. A Német Közlekedési Minisztérium szeptember 25-ével, harmadszorra változtatta meg a használható utak listáját.

Ezzel pedig immáron 9300 kilométerre bővült a 25,25 méteres kamionok által bejárható aszfaltcsík hossza. Ebből ráadásul 6800 kilométer autópálya, így egész életképes kombináció kezd kialakulni. Ez a mennyiség egyébként megfelel a szövetségi állam teljes főútvonal-hálózatának, illetve a résztvevő államok – Bajorország, Hamburg, Hessen, Alsó-Szászország, Szászország, Schleswig-Holstein és Thüringia – teljes úthálózatának. A bejárható úthálózat térképét az "Überlänge" kulcsszóra rákeresve a www.bast.de és a www.bundesanzeiger.de internetes oldalakon lehet megtekinteni.

Belépés