• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Nagy állami megrendelés dobta meg az MAN dél-amerikai forgalmát

Kamion Hírek - Nagy állami megrendelés dobta meg az MAN dél-amerikai forgalmát

Készült: 2013.október.01 17:16 Készítette: Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás http://kamionhirek.hu/

Nagy állami megrendelés dobta meg az MAN dél-amerikai forgalmát
Az MAN számára jól alakul a 2013-as év Latin-Amerikában. A német gyártó helyi leányvállalata, az MAN Latin America egészen pontosan 1747 darab teherautóra írt alá megrendelői szerződést a Brazil Mezőgazdasági Minisztériummal.
 Nem ez az egyetlen állami kontraktusa a cégnek, hiszen az Oktatási Minisztérium São Paulo tartomány számára 2603 autóbusz átvételére írt alá szerződést, illetve nemrégiben egy nagyobb katonai rendelés is létrejött, amely 860 jármű megvásárlásáról szól.

Összességében az MAN és a brazil állam között egy 5210 darabos megállapodás született. Ez a szám nemcsak a dél-amerikai térségben, de a világon bárhol máshol is tekintélyesnek számít és ezzel a teljesítménnyel bizony az MAN Latin America az MAN és a Volkswagen márkákkal, 2013-ban, a brazil állam legnagyobb haszongépjármű-beszállítójának számít.

A gyártó természetesen az állami megrendelések ellenére a privát szektor nélkül nem sokra menne a térségben. Ezen a piacon sincs okuk panaszra, a legutolsó, lezárt pénzügyi negyedévben nőtt a céghez beérkező megrendelések száma. Legutóbb a Gabardo Transportes, Rio Grande do Sul legnagyobb flottájával rendelkező vállalata például 100 nagy teherbírású teherautó megrendelése mellett döntött.

Belépés