Rally Hírek - Ezüstérem az Ózd ralin

Készült: 2019.szeptember.25 17:08 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Rally Hírek

Rally Hírek - Ezüstérem az Ózd ralin

 

Túl van Pásztor Tamás navigátorával a Steelvent Ózd ralin Kronome Ákos, ahol az előkelő kategória második helyet szerezték meg.

Ákost kérdem a verseny után.

Az első nap legendás gyorsok vártak titeket, ahol még kategória első időket is sikerült jönnötök. Ennyire tetszett a Domaházi gyors és a királdi körgyors?

- Az első nap sajnos ismét előjött a fehérvári probléma, a fékpedál beesett több gyorson is a nap elején, majd a kormányszervó is megszűnt, így az első és a második körünkben sem volt tiszta szakaszunk. Szerencsére, a szervizben tudtuk orvosolni a hibákat és bizakodva mentünk ki a harmadik körre. Volt benne egy kis félsz, hogy a fék beesik-e majd, de örömmel tapasztaltam, hogy a gyorsasági végén is minden rendben volt. Így a harmadik körben már az időink  is lényegesen jobbak voltak. A Királdi gyorsaságit különösen kedvelem is ráadásul.

Rally Hírek - Ezüstérem az Ózd ralin
Az időeredmények alapján vasárnap visszább fogtátok a lovakat. Ez egy taktika része volt?

- Vasárnap igazán már nem kellett kockáztatnunk sokat, a Kerék Gyuriék nagyon elmentek, a többiek tőlünk messze voltak, nem szerettünk volna valami buta hibát csinálni.
Rally Hírek - Ezüstérem az Ózd ralin
Azért látom a Mátrakeresztesi gyorson csak sikerült egy kategória második helyet jönnötök. Sikerült megtalálni a gázpedált? 

- A mátrakeresztesi gyorson nagyon régen mentem, Zsigulival utoljára, halványak voltak az emlékek, de élveztem. Jó lett volna még egyszer menni rajta, akkor faragtunk volna az időn még
Rally Hírek - Ezüstérem az Ózd ralin

 

.

Mennyire vette ki az erőt belőletek és az autóból a 15 gyors?

- Az autóval más probléma nem volt, "csak" a szombati, egyébként élveztük a versenyt Tomival, jó érzéssel jöttünk haza.

Összességében elégedett vagy a második hellyel? 

- Persze, elégedettek vagyunk, ez egy technikai sport, lehetnek műszaki gondjaink, ezt el kell tudni fogadni. Járhattunk volna rosszabbul is.

Legközelebb hol szurkolhatunk nektek?

- Legközelebb a Mecsek Rallyn indulunk és várjuk a Szurkolók magasba lendülő kezeit a pálya szélén! 

Köszönöm a Csapatunk és Partnereink egész éves segítségét: Mentes és Társai, Inpipe, Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

- Hajósi Miklós -

Rally Hírek - Ezüstérem az Ózd ralin

Belépés