• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel: Nem akarok senkit hibáztatni

Forma-1 Hírek - Vettel: Nem akarok senkit hibáztatni

Készült: 2019.május.25 19:07 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel: Nem akarok senkit hibáztatni
A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel a monacói időmérő edzést követően természetesen nem túl vidáman nyilatkozott, illetve azt is elmondta, nem tudták működésre bírni a gumikat.
Rémálomhoz lehetne hasonlítani a Ferrari szombati napját, ugyanis az FP3-on Vettel törte össze a Ferrarit, majd a Q1-ben Leclerc búcsúzni kényszerült, végül pedig Vettel a 4., Leclerc pedig a 16. helyre kvalifikálta magát Monacóban, Vettel kis híján 8 tizedmásodpercre volt Hamilton pole-t érő körétől. A négyszeres világbajnok német az időmérő után a gumikra panaszkodott.

„Szerintem a reggel történteknek semmi közük nincs az időmérőhöz. Nem akarok senkit hibáztatni. Délután az első 2 kör célja az volt, hogy ritmusba kerülj, de mivel már számos alkalommal vezettem a pályán, ez számomra nem volt probléma.” – kezdte Vettel.

„Szenvedtünk azzal, hogy működésre bírjuk a gumikat, és aztán sem éreztem azt, amit szerettem volna, főleg az első gumikkal volt probléma, egyszerűen nem működtek. Mélyebbre kell ásnunk. Ezt is tesszük, próbáljuk megérteni, mi miért történik.”

„Reggel Charles elég boldog volt, és az első FP3-as köreimben én is, viszont délután ez már más volt. El kell fogadnunk, ami történt, még akkor is, ha nem akarjuk.” – zárta a négyszeres világbajnok.

Vettel negyedik rajtkockából indulása szinte biztos, viszont mivel Gaslyt és Giovinazzit még vizsgálják, minimálisan változhat a rajtsorrend.

Belépés