• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton kitörő örömmel értékelte Bottas legyőzését

Forma-1 Hírek - Hamilton kitörő örömmel értékelte Bottas legyőzését

Készült: 2019.május.25 19:02 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton kitörő örömmel értékelte Bottas legyőzését
Lewis Hamilton nagyon elégedetten értékelte, hogy idén másodszor megszerezte a pole pozíciót, Valtteri Bottas és Max Verstappen a kihűlt gumikra panaszkodott.
Lewis Hamilton a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon szerezte meg az első rajthelyet, majd Charles Leclerc bahreini pole-ját három Valtteri Bottas időmérős elsősége követte. Monacóban azonban a finnek a Q3 végén nem jött ki jól a lépés, míg Hamilton javítani tudott, így vasárnap a brit rajtolhat az élről.

"Ez valóban nagyszerű, köszönöm a szurkolóknak, nagyon szeretek itt lenni, ez az otthonom. Gyerekként erről álmodozol, mindegy hányszor versenyeztél már itt, mindig erről álmodsz. Nagyon sok munka van ebben a pole-ban. Nagyszerű csatát vívtunk Valtterivel, aki eddig folyamatosan jobb tudott nálam lenni, de most sikerült gyorsabbnak lenni" - mondta az időmérő után Hamilton.

"Ez egy nagyon jó a csomag, köszönöm a csapatnak. Mi mindig a határon autózunk, függetlenül az autótól, de próbáljuk megtalálni az egyensúlyt. Nagyon nehéz kör volt az utolsó, jól jöttem ki az utolsó kanyarból, és bíztam benne, hogy meglesz a minimális különbség" - tette hozzá a brit.

Valtteri Bottas láthatóan nem volt boldog. "Csalódott vagyok, mert az első köröm után éreztem, hogy jobbat tudok. A második körön azonban nagy volt a forgalom, és kihűltek a gumijaim is" - értékelte az időmérőt a Mercedes finn versenyzője, aki szerint ettől még nyerhet vasárnap. "Megnyerhetem a versenyt, nem is szabad feladnom, de fontos a rajt."

Max Verstappen reálisan értékelte harmadik helyét. "A Q2-ben elég jó voltam, de a Q3-ban az első körön kicsit elvesztettem a kontrollt, a másodikon pedig tudtam, hogy hidegek a kerekeim, nem akartam kockáztatni. De elégedett vagyok, mert a Mercedes nagyon gyors" - mondta a Red Bull hollandja.

Belépés