MotoGP Hírek - Marquez magabiztos győzelmet aratott a Ducati-armada előtt

Készült: 2019.május.22 08:54 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek -  Marquez magabiztos győzelmet aratott a Ducati-armada előtt
Bár a verseny elején Miller még megszorongatta, végül a címvédő simán zsebelte be idei harmadik, valamint a Honda 300. királykategóriás sikerét. Az egymással is harcoló Dovizioso és Petrucci még a dobogón, a meglepetést azonban Pol Espargaro szolgáltatta a KTM-mel.
Már a felvezető kör is mozgalmasan alakult a MotoGP Francia Nagydíján: Karel Abraham és Joan Mir egyaránt elesett a 3-as kanyarban. A pole-ból Marc Marquez startolhatott, s meg is őrizte a vezetést Danilo Petrucci és Jack Miller előtt, míg mögöttük Valentino Rossi és Pol Espargaro villogott. Petrucci a második kör végén bepróbálkozott Marqueznél, a hondás azonban azonnal visszavágott, egy körrel később pedig már Miller előzte a gyári ducatist, aki mellett Rossi és a gyenge rajt után feljebb zárkózó Andrea Dovizioso is elment. Utóbbi annyira lendületbe jött, hogy hamarosan yamahás honfitársát is lenyomta, s ezzel már dobogós pozícióban haladt.

Miller eközben gyorsan felzárkózott Marquezre, sőt meg is előzte a spanyolt, ezzel pedig átvette a vezetést. Persze a címvédő sem hagyta magát, hamarosan visszatámadta az ausztrált, ennek köszönhetően viszont Dovizioso és Rossi is felért rájuk. Hátrébb történt egy páros bukás is: Francesco Bagnaia és Maverick Vinales ütközött a 12-es kanyarban, mindkettejük számára a sóderágyban ért véget a verseny. Abrahamot pedig fekete zászlóval kizárták, amiért azután hagyta el a bokszutcát, hogy az éllovas már átszelte a célvonalat az első körben.

Marquez a táv harmadánál kezdett ellépni a többiektől, néhány kör alatt egy másodperc fölé hizlalta a fórját Miller és Dovizioso előtt, miközben mögöttük Petrucci előzte Rossit. Az utolsó tíz körhöz közelítve aztán Miller szélesen fordult az egyik kanyarban, Dovizioso pedig átvette tőle a második pozíciót. Marquezhez ő sem tudott közeledni – ekkor már három szekundum fölött volt a különbség –, Millert viszont hamarosan már Petrucci is elkapta, sőt az olasz még csapattársát, Doviziosót is elkezdte szorongatni.

Mindez azonban nem zavarta Marquezt, aki nagy fölénnyel húzta be idei harmadik, egyben a Honda 300. királykategóriás győzelmét, megerősítve vezetését az összetettben is. A második helyet a Petrucci támadásait kivédekező Dovizioso szerezte meg, majd a dobogósok mögött jött egy újabb ducatis Miller személyében. Rossi legjobb yamahásként ötödik, Pol Espargaro a parádés hatodik helyen hozta be a KTM-et, majd jött Morbidelli és a leggyorsabb köröket szórva nagy felzárkózást produkáló Quartararo. A top 10-et Crutchlow és Rins tette teljessé – a bajnokság két hét múlva Mugellóban folytatódik.

Belépés