• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Így emlékezett meg az F1 világa Niki Laudáról

Forma-1 Hírek - Így emlékezett meg az F1 világa Niki Laudáról

Készült: 2019.május.22 08:38 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Így emlékezett meg az F1 világa Niki Laudáról
A háromszoros világbajnok osztrák legenda, Niki Lauda halálhíre valósággal sokkolta az F1 világát és a Laudát ismerőket. Ebben a cikkben összeválogattuk, hogy emlékeztek meg 1975, 1977 és 1984 világbajnokáról.
Kedden érkeztek a sokkoló hírek, hogy Niki Lauda hétfőn a családja, szerettei körében elhunyt. A háromszoros világbajnok legenda tavaly augusztusban tüdőtranszplantáción esett át, és 2 hónapig folyamatos kórházi kezelés alatt állt.

Az osztrák mindig azt kommunikálta, hogy minél hamarabb szeretne ismét részt venni a futamokon a Mercedes garázsában, az állapota pedig hol javult, hol romlott. Nemrégiben a Spanyol Nagydíjra tervezte visszatérést, azonban újabb kezelések miatt Svájcban kellett maradnia.

Természetesen az F1 világát is mélyen érintette a legenda halála, ebben a cikkben pedig összegyűjtöttük, hogyan emlékeztek meg Niki Laudára.

Ferrari: „Ez egy szomorú nap az F1 számára. A Ferrari-család mélységes szomorúsággal értesült a kedves barátunk, Niki Lauda haláláról, aki háromszoros világbajnok, melyből kettőt a Scuderiával szerzett (1975-1977). Örökké a szívünkben maradsz, és a szurkolók szívében.”

McLaren: "A McLarennél mindenki mélységes szomorúsággal tudta meg, hogy a barátunk, kollégánk, és az 1984-es F1-es világbajnok, Niki Lauda távozott az élők sorából. Niki örökké a szívünkben marad, és örökké a történelmünk része marad.”

Nico Rosberg: „Köszönök mindent, amit értem tettél. Nagyon sokat tanultam tőled. A szenvedélyed, a harci szellemed, a soha fel nem adásod, a türelmed velünk, a fiatalokkal… Magam és a 100 millió rajongód nevében mondhatom azt, hogy rád és a családodra gondolunk, valamint azt kívánjuk, hogy nyugodj békében. Te voltál az, aki bennünket ennyire erősen ihlettél, hogy soha ne adjuk fel a legnehezebb időkben.”

Jenson Button: „Egy legenda elment. Nyugodj békében, Niki!”

Fernando Alonso: „Sokkoló és szomorú hírek érkeztek reggel. Nyugodj békében, Niki!”

Toto Wolff, a Mercedes csapatának első embere, és Lauda egyik legjobb barátja:
„Niki mindig is a sport egyik legendája lesz – a pilótafülkében és azon kívül is kombinálta a hősiességet, az emberséget és a becsületességet. Vele nemcsak egy hőst vesztettünk el, aki az eddig látott legnagyobb visszatérést mutatta be, hanem egy olyan embert is, aki értékes világosságot és modernitást hozott a Forma-1-nek. Vele a Mercedes egy irányadó fényt veszített el. Niki az elmúlt több mint 6 esztendőben mindig brutálisan őszinte volt, és teljesen lojális. Amikor a gyárainkban sétált, mindig energiát hozott magával, amit senki más nem tudott megismételni.”

„Niki, egyszerűen pótolhatatlan vagy, és soha nem lesz még egy olyan, mint te. Megtiszteltetés volt az elnökünknek hívni téged, és kiváltság számomra az, hogy barátnak nevezhettelek.”

Belépés