• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Ferrari kezdi belátni, hogy az egész 2019-es koncepcióval baj lehet

Forma-1 Hírek - A Ferrari kezdi belátni, hogy az egész 2019-es koncepcióval baj lehet

Készült: 2019.május.14 18:42 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Ferrari kezdi belátni, hogy az egész 2019-es koncepcióval baj lehet
A Ferrari csapatfőnöke szerint vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön, mi csúszott félre a 2019-es autó koncepciójában.
A Spanyol Nagydíj után az olaszok már hajlandóak elismerni, hogy az idei autójukkal valami komolyabb gond lehet, ezért Mattia Binotto bejelentése szerint a csapat vizsgálatot rendelt el. A Ferrari Barcelonában is esélytelen volt az első helyért harcolni, sőt, ezúttal még a dobogóra sem állhatott fel ferraris, miközben a Mercedes zsinórban ötödször szerezte meg az első két helyet.

Pedig a Ferrari fejlesztésekkel érkezett Spanyolországba, és nemcsak aerodinamikai változtatásokkal készült, hanem új motort is hozott. Fejlődésnek azonban nyoma sem volt, és ezt elismeri Binotto is, a csapatfőnök szerint most már tenni kell valamit. "Minden kanyarban lassabbak voltunk, és nemcsak az utolsó szektorban, hanem minden egyes kanyarban. Nagyon komoly alulkormányzottság lép fel, és hogy ez csak leszorítóerő kérdése, vagy több annál, azt ki kell vizsgálni, hogy megértsük" - mondta Binotto a vizsgálat elrendelése kapcsán.

"Bármilyen ma hozott következtetés csak téves lehet. Néhány napba beletelik, amíg rendesen kielemezzük a dolgokat, hogy a leszorítóerő, vagy az autó egyensúlya, vagy az egész koncepció hibás-e. Nem tudom, de ahhoz, hogy ezt kiderítsük, ezen át kell menni" - mondta Binotto, aki szerint erre akár rámehet az egész idei szezon.

"Nem hiszem, hogy az idő szempontjából katasztrófa lenne a csapat fejlesztése. Gyakran mondom, hogy egy fiatal csapat vagyunk, amely még az elején jár a tanulási procedúrának. Még sokat kell tanuljunk, és én nagyon boldog vagyok, amikor fejlődünk. Ha a koncepció hibás, akkor a fejlődés nagyban függ a hibától, de van olyan, amit egy szezonon belül is ki lehet javítani" - jelentette ki Binotto.

Közben Toto Wolff megerősítette, hogy egy komolyabb leszorítóerőt jelentő csomag mennyivel több lehetőséget ad a fejlődésre, anélkül, hogy az autó egyensúlyát veszélyeztetné. "Érdekes kérdés. Ha megvizsgáljuk az erőviszonyok változását a téli tesztek óta, látjuk, hogy mások vannak az élen, mint akkor. Ez egy eltérő aerodinamikai koncepción alapul, de a Forma-1-ben nemcsak egy kérdés és egy válasz létezik, hanem a fejlesztésről" - segített tapasztalataival a Mercedes első embere.

Belépés