• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Mercedes mind a 21 futamot megnyerheti a szezonban?

Forma-1 Hírek - A Mercedes mind a 21 futamot megnyerheti a szezonban?

Készült: 2019.május.14 18:39 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Mercedes mind a 21 futamot megnyerheti a szezonban?
Lewis Hamilton nem tartja elképzelhetetlennek azt, hogy mind a 21 futamot megnyerjék a Forma-1 2019-es szezonjában. Még 16 ilyen sikerre kellene ehhez.
Ahhoz képest, hogy a téli időszakban a Mercedest páran a Red Bull mögé sorolták a harmadik helyen, jelenleg egyre nagyobb az esélye annak, hogy a konstruktőri bajnokság minden eddiginél hamarabb eldőljön, és ezzel együtt a riválisok is hamar kiszállhatnak az egyéni versenyből. Még azonban 16 futam van hátra, és decemberig sok minden történhet.

Az azonban biztos, hogy a W10 sokkal gyengébb már nem lesz. Sőt, még mindig az első specifikáció dolgozik az autó szívében, miközben a Honda, a Ferrari és a Renault is cserélt már. A helyzet nem a legideálisabb a bajnokság szempontjából, hiszen az öt futamból ötöt nyert meg a címvédő, és az első két helyen értek célba.

Elképzelhető az a forgatókönyv, hogy a Mercedes mind a 21 futamot megnyerje? Lewis Hamilton mindezt nem tartja kizártnak, és lehetetlennek sem.
„Ki tudja? Kétségtelenül nem számítottunk arra, hogy így kezdjük meg a szezont, és megnyerjük az első öt futamot, ami mindenki számára hihetetlenül bátorító, és mindenki nagyon keményen dolgozik, amit nagyszerű dolog látni.”

„Ez tényleg egy fenomenális embercsoport ott a mérnöki szobában. Csak ott ültünk, hogy megbeszéljük a teendőket, mégis hogyan tudnánk jobbá tenni a dolgokat. És ezek a dolgok, amiken még javíthatunk, talán olyasvalamik, melyeken más csapatok nem dolgoznak.”

„Beszélünk arról, hogy hogyan javíthatjuk az autót, és nem foglalkoznak az eredményekkel, csak azzal, hogy a különböző területeken miképpen válhatnánk jobbá. Ahogy azt láthatjuk is, ez a legerősebb csapat, a valaha volt legerősebb. Nagyon nehéz lesz ezt megtörni.”

A tavalyi Mercedes kissé problémás volt, nagyon érzékenyen reagált, különösen a szezon első felében, de az utód, a W10 gyakorlatilag tökéletes.
„Ez egy fantasztikus autó. Azon még dolgoznom kell, hogy a rövid etapok versenyképesebbek legyenek, igazodván a versenystílusomhoz. És ilyenkor az autó nem mindig azt teszi, amit akarok. Összességében ez a valaha volt legjobb autó, amit eddig csináltunk..”

Belépés