• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton nyert, dobogóra sem állt a Ferrari Barcelonában!

Forma-1 Hírek - Hamilton nyert, dobogóra sem állt a Ferrari Barcelonában!

Készült: 2019.május.12 18:01 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton nyert, dobogóra sem állt a Ferrari Barcelonában!
Lewis Hamilton nyerte meg a Spanyol Nagydíjat, rajta kívül Valtteri Bottas és Max Verstappen állhatott fel a dobogóra, miközben a Ferrarinak a 4. és 5. hellyel kellett beérnie.
Az FIA a futam előtt erősítette meg, hogy a Renault a szárnycserével egy másik specifikációt használt, így a németnek a bokszutcából kellett rajtolnia. Hülkenberg úgy tudta, ugyanazt a specifikációt kapta meg, mint ami eltört alatta, de kiderült, hogy ez nem teljesen így volt. Ezek után jött a keményebb büntetés, amivel a tapasztalt pilótának nem volt esélye előzni a rajtnál. Emellett a Renault F1 Team stratégiai okokból a motort is kicserélte Hülkenberg autójában. Miután a bokszból indul, mindez semmilyen negatív hatással nem volt a versenyére, hiába a büntetés, plusz van egy használható erőforrása a szezon további részére.

A másik büntetést Giovinazzi kapta meg, akinek az autójában a sebességváltót cserélték ki a rajt előtt. Az Alfa Romeo pilótája azonban csak egy helyet veszített ezzel, mivel Russell neve mellett már volt egy hasonló szankció szombatról.

A rajt előtt Hamilton Vettelre panaszkodott. A brit elmondása szerint a Ferrari versenyzője veszélyes volt a bokszutca bejáratánál, miközben pörgette a hátsó kerekeit. A Mercedes azt mondta, vették az adást, és megkérdezik erről az FIA embereit. Hamilton hozzátette, majdnem összeütközött Vettellel.

Az élről a már megszokott módon a két Mercedes várhatta a startot: Valtteri Bottas volt a legjobb helyen, mögötte Lewis Hamiltonnal, miközben a két Ferrari közé az 5. helyen Verstappen ékelődött be a Red Bullal.

A rajtot Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is remekül kapta el, viszont míg előbbi ezzel egy pozíciót nyert és megelőzte csapattársát, addig Vettel blokkolta a gumijait az első kanyarban elhagyta a pályát, így pedig Verstappen el tudott menni mellette, a lágy guminak pedig nem jött jól a blokkolás.

A futamon az első köröket követően vonatozás alakult ki, a top-10-ben senki sem volt támadási pozícióban, az állás pedig Hamilton, Bottas, Verstappen, Vettel, Leclerc, Gasly, Grosjean, Magnussen, Kvjat, Albon volt a pontszerző helyeken.

Charles Leclerc egyre közelebb ért csapattársához, Sebastian Vettelhez, körökön keresztül DRS-távolságon belül volt a némethez képest, majd kicsit később el is engedte őt Vettel, így Leclerc feljött a 4. helyre. A monacói el is nyúlt tőle, viszont Verstappenhez nem tudott közel kerülni.

Vettel abroncsai a rajtnak köszönhetően nem bírták jól, így Gasly is elkezdte megközelíteni őt, a francia folyamatosan faragott néhány tizedet a hátrányából. Vettel és Gasly között 3 másodperc volt, amikor Vettel kijött a bokszba, a kiállása nem volt tökéletes, a közepes gumik mentek fel az autóra.

Miután mindenki teljesítette a kiállását az élmezőnyből, amely a Ferrarinál mindkét alkalommal elég lassú volt, az állás változatlan maradt: Hamilton, Bottas, Verstappen, Leclerc, Vettel. Verstappen és Leclerc választott a többiektől eltérő stratégiát, a holland lágy, a monacói kemény gumikat kapott.

A 30. körben Bottas futotta meg a leggyorsabb kört, miközben Vettel 1 másodpercen belülre lopta magát a más stratégián lévő csapattársához képest. Leclerc-t nem utasították arra, hogy engedje el Vettelt, Leclerc pedig védekezett is Vettellel szemben. Végül Vettel elmehetett csapattársa mellett, de a hátránya Verstappenhez képest már 11 másodperc volt.

25 körrel a futam vége előtt Vettel a második kiállására is bejött, és ismét közepes gumikat kapott. Az időzítés nem volt tökéletes, ugyanis közvetlenül Gasly mögé jött vissza a négyszeres világbajnok. Vettel viszont nem várt sokat, rögtön megelőzte a Red Bull versenyzőjét. Nem sokkal később Verstappen is kijött a második kiállására, ő is a közepes gumit kapta, és Leclerc és Vettel közé jött vissza.

20 körrel a futam vége előtt Bottas is kijött, aki lágy gumit kapott, eközben viszont Stroll és Norris ütközését láthattuk a képernyőn, majd bejött a safety car. Norris a 2-es kanyarban próbálkozott optimista előzéssel, végül mindketten kiestek az incidens következtében.

A safety car miatt gond nélkül kijöhetett Hamilton és Leclerc is, előbbi az élre, utóbbi az 5. helyre jött vissza. A safety car mögött az állás Hamilton, Bottas, Verstappen, Vettel, Leclerc, Gasly, Grosjean, Magnussen, Kvjat, Sainz volt, mindenki 2 kiálláson volt túl ekkor.

Vettel elgondolkozott azon, hogy kijöjjön a lágy gumikért a safety car mögött, a Ferrari azonban hallani sem akart az ötletről. 14 körrel a leintés előtt ment ki a safety car, majd jött az újraindítás: Gasly nagyon közel volt ahhoz, hogy megelőzze Leclerc-t, de majdnem pozíciót is veszített a francia Magnussennel szemben, aki összeért Grosjeannal, de megelőzte csapattársát.

Hamilton nagyon elnyúlt a mezőny további részétől, és a leggyorsabb kört is ő futotta meg. A csatákról a két Haas gondoskodott, a sorrendjük viszont változatlan maradt, később viszont Sainz megelőzte Grosjeant, akit ezután Kvjat is megelőzött.

A top-10 sorrendje az utolsó körökben változatlan maradt, tehát Lewis Hamilton szerezte meg a győzelmet csapattársa, Valtteri Bottas előtt, a dobogóra még Max Verstappen állhatott fel, a pontszerző helyek sorrendje pedig Vettel, Leclerc, Gasly, Magnussen, Sainz, Kvjat, Grosjean.

Ezzel az eredménnyel a Mercedes 5/5 kettős győzelemmel áll, a pontversenyben pedig a leggyorsabb kört is megfutó Hamilton került az élre, aki 7 pontos fórral rendelkezik Bottas előtt. A következő versenyt 2 hét múlva Monacóban fogják megrendezni.

Belépés