Moto3 Hírek - Antonelli kettős győzelemre vezette a SIC58 csapatát

Készült: 2019.május.07 15:37 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto3 Hírek -  Antonelli kettős győzelemre vezette a SIC58 csapatát
Bukásokkal és előzésekkel tarkított futamot hozott a Moto3-asok Spanyol Nagydíja, amelynek végén olasz siker született: Antonelli bő három év után nyert ismét, Suzuki második helyével pedig kettős sikert aratott a SIC58 Squadra Corse. A dobogót Vietti tette teljessé, Masia kiesése után Canet immár egyedül vezeti a vb-t.
Lorenzo Dalla Porta vághatott neki a pole-ból a Moto3-asok jerezi futamának, de Tatsuki Suzuki tudta magához ragadni a vezetést a start után. Hátrébb az utolsó kanyarban Gabriel Rodrigo csúszott ki, s majdnem vitte magával Albert Arenast is, majd nem sokkal később a mezőny közepéről induló világbajnoki éllovas Jaume Masia is elesett a 2-es kanyarban. Az élen közben Dalla Porta gyorsan visszazárkózott, s visszavette az első helyet, de ő sem sokáig tudta őrizni ezt a pozíciót, Celestino Vietti és Suzuki is az élre tört.

Szokás szerint egy elég hosszú boly motorozott egymás nyakán, ott volt közöttük Aron Canet, Jakub Kornfeil, Dennis Foggia és Romano Fenati is, de az első pozíciókban főként Dalla Porta és Suzuki váltogatta egymást. Az utolsó tíz körhöz érve aztán Marcos Ramirez egerészte magát egyre közelebb a legjobbakhoz, sőt aztán a vezetést is át tudta venni. Persze nemcsak közvetlenül az élen voltak csaták, Tony Arbolino például az immár Dani Pedrosa nevét viselő kanyarban vetődött be.

A hajrára fordulva Ramirez és Fenati is bukott, előbbi úgy, hogy nekiment hátulról az éppen vezető Antonelli motorjának, míg hátrébb Garcia és Fernandez ütközött. A hajrára aztán Antonelli, Suzuki és Vietti maradtak a közvetlen élbolyban: bár még az utolsó körben is próbálkozott a VR46 motorosa, végül a SIC58 olasz versenyzője diadalmaskodott – 2016-os Katar Nagydíj óta először! A SIC58 Squadra Corsa ráadásul kettős győzelmet ünnepelhetett, hiszen Suzuki lett a második: mindezt 15 évvel Paolo Simoncelli fiának, Marcónak ugyanitt aratott első vb-futamsikerét követően. A dobogót Vietti tette teljessé, megelőzve a vb-t immár egyedül vezető Canetet, valamint Arenast.

Belépés