• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A kerítéssel is gondok voltak a bakui versenypályán

Forma-1 Hírek - A kerítéssel is gondok voltak a bakui versenypályán

Készült: 2019.április.27 18:03 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A kerítéssel is gondok voltak a bakui versenypályán
Túlzás lenne azt állítani, hogy az Azerbajdzsáni Nagydíj szervezői a lehető legnagyobb felkészültséggel fogadták a mezőnyt.
Nem elég, hogy az első szabadedzést egy kilazult csatornafedél miatt kellett megszakítani, mostanra az is kiderült, hogy a versenyhétvége kezdetén a 12-es és 13-as kanyarban dolgozó pályabíróknak a rosszul rögzített kerítéselemeket is jelenteniük kellett a szervezőknek. A pályabírók jelentése szerint a rögzítés annyira gyenge volt, hogy egy ott bekövetkező esetleges ütközés komoly következményekkel járhatott volna.

Ezekben az esetekben kötelességük jelentést tenni a verseny szervezőinek, ami meg is történt. Ami különösen veszélyessé teszi a mostani helyzetet, az az, hogy a pálya utcai jellege miatt a pályabírók a megszokottnál is közelebb állnak ezekhez a kerítésekhez, egyszerűen azért, mert a falak és házak mellett máshol nem jutna hely számukra.

Az FIA figyelembe véve a beérkező információkat egyeztetett a verseny szervezőivel, majd a szükséges javításokat is elrendelte, ami ma reggelre el is készült, így a pályabírók a tegnapinál nagyobb biztonságban végezhetik munkájukat.

Belépés