• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel: talán többet kellett volna kockáztatnom

Forma-1 Hírek - Vettel: talán többet kellett volna kockáztatnom

Készült: 2019.április.27 18:00 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel: talán többet kellett volna kockáztatnom
Noha a Ferrari az egész hétvégén biztató teljesítményt mutatott, az időmérő edzésen már tisztább képet kaptunk az erőviszonyokról.
Sebastian Vettel a hetedik pozícióban zárta a Q1-et, majd a Q2-ből is magabiztosan jutott tovább a mindent eldöntő fordulóba, ám ott a Mercedes versenyzőivel szemben ismét alulmaradt.

A leintést követően megérdezték tőle, nem érzi-e úgy, hogy a Mercedes ellopta előlük a show-t, amire a német versenyző a következőképpen válaszolt: „Nem tudom, mondhatjuk-e azt, hogy ellopták a show-t, az azonban biztos, hogy az edzés hosszúra nyúlt, a pálya lehült, ez pedig nem kedvezett az autónak. Sokat kellett dolgoznom azon, hogy a megfelelő egyensúlyt megtaláljam, végül sikerült futnom egy jónak nevezhető kört, de sajnos ez sem volt elég jó, ráaádsul Charles is a falban végezte a Q2-ben. Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk ott, ahol lenni akarunk.”

"Holnap bármi megtörténhet, a szélárnyék fontos szerepet játszik ezen a pályán, akár körönként fél másodpercet is jelenthet, ám a középső szektorban veszíthetünk is, ha túl közel kerülünk egymáshoz, vagyis okosan kell majd játszadozni."

Vettelben a Q3 leintését követően felmerült, hogy nagyobb kockázatvállalással akár jobb pozícióban is végezhetett volna.

"A hosszúra nyúló edzés miatt a gumik hőmérséklete a vártnál alacsonyabb szintre került, próbáltam a lehető legjobban felmelegíteni őket, de mindez ennyire volt elegendő. Elképzelhető, hogy többet kellett volna kockáztatnom, de úgy gondolom, végül jó döntést hoztam."

Belépés