• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Az olasz sajtó kibukott Vettelre a Kínai GP után

Forma-1 Hírek - Az olasz sajtó kibukott Vettelre a Kínai GP után

Készült: 2019.április.18 16:21 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Az olasz sajtó kibukott Vettelre a Kínai GP után
A Kínai Nagydíj csapatutasítását követően a Ferrari komoly kritikákkal szembesült, hiszen Sebastian Vettelt ismét előnyben részesítették Charles Leclerc-kel szemben.
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke már szombaton bejelentette, hogyha választania kell versenyzői közül, akkor Sebastian Vettelt fogja favorizálni. Majd vasárnap csapatutasításra is sor került, mely mindennek a logikus következménye volt.

Az olasz és a spanyol sajtó most teljesen kiakadt a Scuderiára, és az elsőszámú pilótájukra. "Maranellóban végre a fiatal tehetségre kellene támaszkodni, és nem kellene tovább védelmezni Sebastian Vettel kapitányt. A németnek végre a főnök segítsége nélkül kellene teljesítenie." - írja a Corriere dello Sport. "Charles volt az, akit a maranellói csapatért beáldoztak." - olvashattuk már a Marcában.

A helyzet azonban ennyire nem fekete és fehér. Kínában egyértelműen Vettel bizonyult a gyorsabbnak a szabadedzéseken és az időmérőn is. A rajtnál Leclerc csakis azért került elé, mert Bottas akadályozta.

Ezt követően a német folyton Leclerc szélárnyékában autózott - és ennek következtében az abroncsait is tönkretette. Vagyis a Ferrari egyetlen hibája, hogy túlságosan is későn cserélte meg versenyzői sorrendjét.

Tehát akkor Leclercet és a mérnöki csapatát kellene kritizálni Vettelék helyett?! A monacói a rádióban azt mondta, mindenek előtt magyarázatot vár majd a csapatától. Sőt, úgy tudni, Leclerc extra teljesítményt is felszabadíthatott az MGU-K-ból és a turbóból, épp a döntő manőver előtt.

Vettel ellenben konzervatív motorbeállítással ment, így önerőből nem tudott csapattársa elé kerülni.

A csapatutasítás kérdése tehát egy jó ideig valószínűleg még elég aktuális téma lesz a Ferrarinál...

Belépés