MotoGP Hírek - Marquez az élről bukott, Rins első győzelmét szerezte Rossi előtt

Készült: 2019.április.15 09:46 Készítette: Lipták Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Marquez az élről bukott, Rins első győzelmét szerezte Rossi előtt
Körömlerágós izgalmakat nem hozott, de váratlan eseményekben nem szűkölködött a királykategória austini futama: Marc Marquez az élről bukott, ezzel Rossi és Rins ölébe hullott a győzelem lehetősége – végül a Suzuki spanyolja örülhetett első MotoGP-s győzelmének. A dobogó legalsó fokára Miller állhatott fel.
Marc Marquez a pole-ból indulva nem kapta el annyira jól a rajtot, úgy tűnt Crutchlow és Rossi is el tud menni Mellette, ám végül mégis megőrizte a vezetést, mögötte is maradt a Rossi-Crutchlow-Miller sorrend. A 13. helyről induló Dovizioso rögtön javított öt helyet, sőt, az első kör végére már a hatodik helyen motorozott Rins mögött. Már a második kör elhozta az első kiesőt: Aleix Espargaro esett a 14-es kanyarban. Rövidesen kiderült az is, hogy Vinales miért csak egy helyet rontott a rajtnál: áthajtásos büntetést kapott a rajtnál történt kiugrás miatt, akárcsak Mir. A yamahás azonban félreértett valamit, így először kiment a büntetőkörre, majd utána a boxutcán is áthajtott.

Crutchlow eközben kezdte szorongatni Rossit, ám előzés helyett egy bukás lett a próbálkozás vége, Morbidelli pedig visszaelőzte Doviziosót. A kilencedik körben aztán valami egészen hihetetlen dolog történt: Marquez elesett az élről a kilences kanyarban! Féltávhoz érve így Rossi, Rins, Miller, Morbidelli, Dovizioso, Petrucci, Quartararo, Pol Espargaro, Bagnaia és Iannone volt az első tíz sorrendje. Ami a távolságokat illeti, Rossi és Rins alaposan elszakadt Millertől, aki szintén utcahosszal volt Morbidelli előtt.

Nem ez lett a Repsol Honda hétvégéje: kilenc körrel a vége előtt Lorenzo állt félre a 12-es kanyarban műszaki hibával. Dovizioso megelőzte Morbidellit, ezzel már a negyedik helyen motorozott – Marquez kiesésével minden pont nagy jelentőséggel bírt az olasz számára. Az élen eközben kétszereplős állóháború dúlt: Rins árnyékként követte Rossit, de konkrét előzési kísérletig nem jutott – egészen négy körrel a végéig, amikor is elelőzte a Doktort és átvette a vezetést! Rossi megpróbált visszatámadni, ám nem tudott elég rövid féktávot venni, így Rins megőrizte a vezetést. Jó darabig úgy nézett ki, hogy Rins nyúlik el üldözőjétől, ám az utolsó fél körben Rossi megindult. Azonban támadásra már nem maradt ideje, így bekísérte a spanyolt a célba. Miller szintén még Dovizioso előtt látta meg a kockás zászlót, mögöttük Morbidelli, Petrucci, Quartararo, Pol Espargarno, Bagnaia és Nakagami alkotta az első tízet.

Belépés