Moto2 Hírek - Schrötter élete második Moto2-es pole-ját szerezte Austinban

Készült: 2019.április.14 12:29 Készítette: Lipták Melinda Írta: Krizsa Gergő Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek -  Schrötter élete második Moto2-es pole-ját szerezte Austinban
A német versenyző az utolsó körével biztosította be a rajtelsőséget, de az edzés során Alex Marquez, Sam Lowes, Thomas Lüthi és Brad Binder is erősen teljesített.
A Moto2-es kvalifikációval zárult az időmérő edzések sora. A Q1 még el sem kezdődött, de Dimas Ekky Pratama már elesett. A versenyzők azonnal rámentek a gyorskörökre és öt perccel az első szakasz leintése előtt Brad Binder állt az élen. A dél-afrikait végül Jorge Martin és Bo Bendsneyder is megelőzte, de a Q2-be jutáshoz még ez is belefért. Az utolsó továbbjutó pozíciót pedig Marco Bezzecchi csípte el. A legnagyobb meglepetés talán az volt, hogy Xavi Vierge nem jutott be a legjobbak közé.

Az időmérés második szakaszában Binder, Martin és Alex Marquez kezdett a legjobban, az eddig a szezon során remeklő Remy Gardner viszont nagyot bukott. A nagyobb változások azonban ismét az edzés végén jöttek. Az igazán erős tempót végül Marcel Schrötter tudta hozni, aki be is húzta az utolsó körével a pole-pozíciót. A német mellett Marquez, Sam Lowes, Thomas Lüthi, Binder, Jorge Navarro, a beugró Mattia Pasini, Jorge Martin, Simone Corsi és Luca Marini fért be a legjobb 10-be. A bajnokságot 17 ponttal vezető Lorenzo Baldassarri ezúttal csak 15. lett.

Belépés