Moto3 Hírek - Antonelli verhetetlen volt az időmérőn

Készült: 2019.április.14 12:23 Készítette: Lipták Melinda Írta: Krizsa Gergő Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Antonelli verhetetlen volt az időmérőn
Az olasz versenyző rettenetesen jól ráérzett a vizes pályára és így végül nem akadt kihívója. A világbajnoki éllovas Kaito Toba viszont már a Q1-ben búcsúzott.
Bár a harmadik szabadedzések a viharos időjárás miatt elmaradtak, a kvalifikációk sora mégis az előzetes tervek szerint elindulhatott. Természetesen a legkisebb kategória versenyzőinek meg kellett küzdeniük a körülményekkel, ráadásul vízátfolyások is nehezítették a dolgukat. A Q1-ben elsőre Darryn Binder vette át a vezetést és több másodpercet vert a többiekre, miközben Filip Salac, Vicente Perez (őt sajnos hordágyon kellett elvinni a pálya mellől), Tom Booth-Amos és a bajnokságot vezető Kaito Toba is bukott. Végül Binder is elesett, de a körideje így is elég volt a továbbjutáshoz. A dél-afrikain kívül Jaume Masia, Raul Fernandez és Marcos Ramirez jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába.

A Q2-re már a napsütés is megérkezett. Az első gyorskörök után itt is Binder állt az élre, aki láthatóan nagyon jól ráérzett a nehéz körülményekre, ellentétben Kazuki Masakival és Aron Canettel, aki a 7-es kanyarban esett el. Rajtuk kívül még Lorenzo Dalla Porta bukott. Niccolo Antonelli azonban végül képes volt egy óriási időt motorozni és megszerezte a pole-pozíciót. Mögötte Fernandez, Gabriel Rodrigo, Masia, Binder, Canet, Tatsuki Suzuki, John McPhee, Alonso Lopez és Ramirez fértek be a legjobb 10-be.

Belépés