• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: Ez az év nem csak Vettelről és rólam szól…

Forma-1 Hírek - Hamilton: Ez az év nem csak Vettelről és rólam szól…

Készült: 2019.április.12 09:03 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton: Ez az év nem csak Vettelről és rólam szól…
Lewis Hamilton a Kínai Nagydíj csütörtöki napján nyilatkozott a sajtónak, többek között az esélyeikről, a riválisairól, illetve az 1000. nagydíj kapcsán arról is, hogy melyik volt a legérzelmesebb F1-es pillanata.
Jól teljesítettetek Ausztráliában, majd szerencsések voltatok Bahreinben. Hol kell fejlődnötök itt, Kínában?

„Nem tudok róla, hogy sok újdonsággal készültünk volna erre a versenyre, szóval nem hiszem, hogy nagyon más lenne a helyzet. Hasonló dolgokra lehet számítani, mint az előző hétvégéken. De a körülmények mások, ahogy a hőmérséklet és a pálya is. Fogalmam sincs arról, hogyan fogunk itt teljesíteni. Remélhetőleg közel leszünk egymáshoz.”

A Kínai Nagydíj lesz az 1000. verseny, mi a legérzelmesebb F1-es pillanatod, amit fel tudsz idézni?

„Valószínűleg az, hogy bekerültem a Forma-1-be édesapámmal. Valószínűleg az első verseny.”

Az előző két szezonban Vettellel harcoltál. Idén nyitottabb lehet a küzdelem?

„Jelen pillanatban egyértelműen látszik, hogy nem csak én és Sebastian vagyunk versenyben. Minimum 4 versenyzőről beszélhetünk, és a Red Bullokat sem szabad kihagyni. Ők kicsit lassan kezdték az évet, de ha a tavalyi szezont vesszük példaként, 2018-ban nyerni tudtak itt, erősen teljesítettek. Idén is hasonlóra számítok. Az egyenesekben rendkívül jók, ez a múltban nem volt jellemző rájuk. A Red Bull az a csapat, amely a Ferrarival és velünk hasonló ütemben tudja fejleszteni a kocsiját.”

Leclerc sokakat lenyűgözött Bahreinben. A Vettel-Leclerc párosítás emlékeztet téged arra az időre, amikor Alonso csapattársa voltál?

„Nyilvánvalóan vannak hasonlóságok. Sebastian egy négyszeres világbajnok, Fernando is egy többszörös bajnok volt. Charles pedig egy nemrég érkezett fiatal. Ezek azok a hasonlóságok, amiket látok.”

A te kezedre játszik az, ha a Ferrarinál nem egyértelmű a pilóták közötti szituáció?

„Ez idővel kiderül. Jelenleg nem úgy tűnik, mintha a kezemre játszana. Két olyan versenyzőjük van, akire koncentrálnom kell, és akikkel versenyeznem kell. A legjobbamat kell nyújtanom, mivel mindketten nagyon gyorsak.”

A bal első gumi életben tartása lesz a kulcs a versenyen?

„Ez versenyről versenyre változik, de talán a 10-ből 8 alkalommal az első gumik jelentik a legnagyobb témát. Ezen a hétvégén is erre számítok, az idő egyelőre meglehetősen hűvös, hűvösebb, mint tavaly. Szerintem, ahogy a pálya egyre idősebb, annál agresszívebben bánik a gumikkal.”

Ha visszamehetnél az időben, és egy másik korszakban versenyezhetnél, melyik lenne az?

„Pusztán a versenyzésről van szó? Akkor talán a 80-as évek elejét választanám… a 80-as éveket vagy a 80-as évek közepét. Azok a kocsik tetszenek a legjobban. De már elég öreg lennék hozzá, szóval örülök, hogy most versenyzek.”

Vettel tavaly Monzában és idén Bahreinben is megpördült. Úgy érzed, hogy pszichológiai előnyöd van vele szemben?

„Nem érzem így, nem így megyek bele egy csatába. Bárkivel élvezem a kerék a kerék elleni harcot, nem számít, ki ül a másik autóban. Ugyanaz a mentalitásom, bárki is az ellenfelem. Ez nem túl jó kérdés nekem, talán Sebtől kellene ezt megkérdezned.”

Belépés