• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kubicának fogalma sincs, hogy mi lesz a Williamsszel

Forma-1 Hírek - Kubicának fogalma sincs, hogy mi lesz a Williamsszel

Készült: 2019.április.12 08:59 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Kubicának fogalma sincs, hogy mi lesz a Williamsszel
Robert Kubica próbál pozitív maradni, de a Williams nagyon nehéz helyzetben van, és a bahreini teszt sem hozott sok jó adatot.
A Williams tavaly a rajtrács végére esett vissza a Paddy Lowe által tervezett autóval. A neves szakember azóta a háttérbe vonult, és jelenleg nem vesz részt a közvetlen munkálatokban, ami a távozását vetítheti előre.

A csapat azóta sem mozdult el az utolsó helyekről. Sőt, a helyzet még rosszabb, mint tavaly, pedig immáron a Robert Kubica-Russell páros versenyez Grove-ban. A visszatérő lengyel, és az F2-es bajnok is csak szenved, ráadásul a két autó nagyon eltérően viselkedik.

A problémák súlyosnak tűnnek, és a jelek szerint nincs úton az a megoldás, mellyel igazán közel kerülhetnének az igazán sűrű középmezőnyhöz. Kubica Kínában kissé csalódottan nyilatkozott, elmondván, hogy a bahreini teszt sem jelentett áttörést.

„Az én oldalamról tekintve ez biztosan nem volt túl eredményes. Kicsit szerencsétlenek voltunk az időjárás miatt. Az eső is közbeszólt, és csak néhány kört tettem meg, ami nagyon kevés. Nem igazán tudok erről többet mondani, mert semmi sem történt.”

„A teszten az én autómmal körözgettünk. Hogy az sokkal jobb volt-e Bahreinben, mint Melbourne-ben az időmérőn? Nem tudom… Szerintem igen hasonló volt. A két verseny között semmi kiemelkedő különbség nem volt, kivéve az, hogy legutóbb jobb köröket mentünk. Az autó azonban pontosan ugyanaz volt, mint Melbourne-ben…”

„Nem tudom, hogy mi a helyzet most az autóval… Tényleg nem tudom. Az egyik dolog, amit a csapat látott, hogy a két autó ugyanazokkal a beállításokkal nem azonos módon futott. Nagyon eltérő volt az, amit tapasztaltunk, különösen a csapattársamnál. Nem tudom, hogy miért van ez. Nehéz megmondani, mert a feltételek is igen eltérőek voltak. Még mindig nem tudjuk, hogy ez minek köszönhető, de furcsa. Az autó is totálisan másnak éreztem az események között Bahreinben. A verseny nagyon jó volt, de ez normális, mivel hűvösebb volt, másodszor pedig nem volt olyan erős a szél. De mint mondtam, nem világos, hogy mi a helyzet.”

„Ami engem illett, a lehető legjobb eredményt próbálom elérni. Ez az, amit tehetek, de a helyzetünk nem a legjobb. Sok függ attól, hogy hogyan tudunk fejlődni, mert a többiek is ezt teszik. Le kell dolgoznunk a hátrányt, de most fontosabb, hogy megoldjuk a problémákat. Most csak erre szabad összpontosítanom. Arra koncentrálok, hogy javítsak a csapaton, és megpróbálom elérni a lehető legjobbat. Meglepődnék, ha nagyon más lenne a helyzet ezen a hétvégén… Nem számítok hatalmas differenciára, de remélhetőleg valami más lesz, mint legutóbb, már csak a pályafeltételek miatt is. Várjuk meg, és meglátjuk, hogy mi lesz.”

Belépés