Moto2 Hírek - Baldassarri mozgalmas versenyen duplázott

Készült: 2019.április.01 11:51 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek -  Baldassarri mozgalmas versenyen duplázott
A pole-ból induló Xavi Vierge már a felvezető körön elvérzett, aztán vezetett Remy Gardner és Marcel Schrötter is, végül azonban mégis a Katarban is diadalmaskodó olasz tudott nyerni. Az ausztrál első dobogóját szerezte, Alex Marquez tette teljessé a pódiumot.
Már a rajt előtt is dráma volt a Moto2-esek Argentin Nagydíján: a pole-pozíciót megszerző Xavi Vierge műszaki hiba miatt kénytelen volt félreállni a felvezető körben. A vezetést így a start után Marcel Schrötter ragadta magához, de nem sokáig haladt az élen, Remy Gardner már a második körben megelőzte. Elszakadni azonban az ausztrál sem tudott, német üldözője Alex Marquezzel és Lorenzo Baldassarrival együtt tartotta vele a lépést. Mögöttük viszont két külön esés is történt: Sam Lowes és Thomas Lüthi is idejekorán szállt ki a versenyből – utóbbi Brad Binder hátsó kerekét vette érintőre.

Az első négyes el is szakadt a többiektől, féltávnál pedig Schrötter megelégelte Gardner vezetését és az élre állt, sőt Marquez is lenyomta őt. Persze az ausztrál sem hagyta annyiban, néhány kör alatt visszaküzdötte magát az első pozícióba, Schrötteren és Marquezen pedig Baldassarri is átlépett. A katari futamot megnyerő olasz annyira belelendült, hogy a hajrához közeledve a vezetést is átvette, sőt meg is koccolta Gardnert, így még Schrötter is megelőzte.

Baldassarri ráadásul a többiek kakaskodása révén el is tudott lépni a többiektől, így végül kényelmesnek mondható előnnyel húzta be zsinórban második győzelmét. Gardner bejött másodiknak, ezzel Wayne Gardner fia első dobogóját szerezte a Moto2-ben, míg a pódium alsó fokára Marquez állhatott fel. Iker Lecuona lett a negyedik, Binder az ötödik, míg a dél-afrikai által is meglökött Schrötternek be kellett érnie a hatodik hellyel Luca Marini előtt. A szezon két hét múlva az Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Belépés