MotoGP Hírek - Marquez megsemmisítette a mezőnyt, Rossi levadászta Doviziosót

Készült: 2019.április.01 11:39 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek -  Marquez megsemmisítette a mezőnyt, Rossi levadászta Doviziosót
Karrierje egyik legfölényesebb győzelmét aratta a pole-ból induló spanyol Termasban, s ezzel az összetettben is az élre állt. A „Doktor” az utolsó körben kapta el ducatis honfitársát, így a tavalyi Német Nagydíj óta először állhatott dobogóra.
Félig felhős, félig napos időben vághatott neki a 25 körös Argentin Nagydíjnak a MotoGP mezőnye. A pole-ból Marc Marquez várhatta a piros lámpák kialvását, a spanyol pedig könnyedén meg is őrizte a vezetést, sőt pillanatok alatt le is rázta az üldözőit. Mögötte Andrea Dovizioso jött be a második helyre, őt a nagyot csatázó Jack Miller és Valentino Rossi követte, míg Maverick Vinales szokás szerint folyamatosan hátrafelé lépdelt: még Franco Morbidelli is megelőzte őt. Cal Crutchlow is ott volt az üldözőbolyban, ám a brit elég hamar áthajtásos büntetést kapott, mivel kiugrott a rajtnál – még ha ez a visszajátszásokon nem igazán tűnt is úgy.

A második helyért zajló csatában Rossi kezdett magára találni néhány kör elteltével: egy ponton Morbidelli is előtte volt, de aztán előbb tanítványát, majd Millert és Doviziosót is megelőzte. A „Doktor” aztán hibázott egyet, így ducatis honfitársa visszavette tőle a pozíciót, a yamahás viszont hamar újra elé került. A kedélyek aztán csillapodni látszottak – leszámítva Miller és Petrucci adok-kapok előzéseit –, miközben Marquez már nyolc másodperc fölötti fórral vezetett előttük.

Féltávnál jártunk, amikor Dovizioso ismét átvette a második helyet Rossitól, miközben a boly végén feltűnt a borzalmas időmérőt teljesítő Alex Rins, aki el is kezdte egyesével levadászni az előtte haladókat: Vinales hibázott is, majd Milleren és Morbidellin is átrágta magát a suzukis. Dovizioso és Rossi viszont valamelyest ellépett a többiektől, Rins pedig fennakadt Petruccin, így néhány körrel a vége előtt úgy tűnt, egy-egy páros küzdhet a második-harmadik, valamint a negyedik-ötödik helyekért.

Marquezt mindez nem érdekelte, megsemmisítő tíz másodperces előnnyel húzta be idei első, Termasban pedig harmadik győzelmét. Dovizioso még az utolsó körre is másodikként fordult, Rossi azonban a végére tartogatta a támadást, így övé lett az ezüstérem – a tavalyi Német Nagydíj óta először állhatott dobogóra a „Doktor”! Ducatis riválisa a harmadik hellyel a vb-vezetést is elveszítette Marquzzel szemben, míg a negyedik helyet végül Miller szerezte meg Rins és Petrucci előtt. Mögöttük egy ütközés is történt: Morbidelli öklelte fel Vinalest, így Nakagami, Quartararo és a két Espargaro tette még teljessé a top 10-et.

Belépés