• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Valami beindult a McLarennél: szintet lépett a legendás alakulat Bahreinben

Forma-1 Hírek - Valami beindult a McLarennél: szintet lépett a legendás alakulat Bahreinben

Készült: 2019.április.01 11:36 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Lando Norris megszerezte pályafutása első F1-es pontjait, ráadásul rögtön a 6. helyen, ami egy több mint kiváló eredmény a McLarennek.
A McLaren nagyon szerényen vágott neki az idei szezonnak a Forma-1-ben, ellentétben a tavalyival, amikor az élmezőnybe várták magukat, de nagyon messze voltak attól. A csapat azóta átértékelte a dolgokat, és egy 5 éves tervet fogalmazott meg, melynek ideje alatt visszatérnek a csúcsra.

Fernando Alonso már nem versenyez az istállónak, akinek a helyét Carlos Sainz Jr. vette át, míg Stoffel Vandoorne-t az újonc Norris váltotta, aki ma egészen a 6. helyig repítette a McLarent.

„Nem tudom, hogy honnan jött ez a tempó, de sokkal szórakoztatóbb volt az autóban ülni, mint Ausztráliában. Nagyon élveztem, és persze rendkívül boldog is vagyok, mert a lehető legtöbbet értük el. Ez egy egészen kiváló eredmény, még akkor is, ha nagyobb célokért akarunk küzdeni. Lépésről lépésre haladunk, és ez mindennél fontosabb.”

„Büszke vagyok a csapat eredményére, mert egy olyan pályán voltunk versenyképesek, ahol minden számít, kezdve a kanyartempóval, az egyenesekkel, a kigyorsítással. Jól állítottuk be a gépet, és az időmérőnk is rendben volt. Minden ideális volt, akárcsak a tempónk.”

„Szép lassan elkezdtünk feljebb lépegetni, de nem kiabáljuk el a dolgot, és míg nem leszünk ott az első helyen, nem vagyunk elégedettek. Tavaly óta azonban sokat léptünk előre, és eddig mindig ott voltunk a Q3-ban. Ez már most biztatóbb, mint tavaly. Mindenki megérdemli ezt a sikert a csapatnál, kiváló munkát végeztek a szerelők és a mérnökök, valamint mindenki más, aki részt vesz ebben.”

„Sokat dolgoztunk az idei autón, és változtattunk a koncepción. Persze nem tartunk ott, ahol lenni akarunk, de ez egy jó irány. Jól haladunk, és ez nagyon fontos. Tényleg nagyon büszke vagyok.”

„A végén volt némi nyomás az Alfa Romeo miatt, de magam mögött tudtam tartani Kimit. Izgalmas körök voltak ezek, de az egész versenyt élveztem. Sokat tanultam ezen a versenyen: gumikezelés, csaták, stratégia, fékek, hőmérséklet… Egyre jobb és összetettebb versenyzőnek érzem magam, és vágyom arra, hogy újabb és újabb dolgokat tapasztaljak meg. Remek hangulatban fogunk elutazni Kínába, ami egy másik értékmérő lesz számunkra.”

Belépés