• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Verstappen: „Nem érdemeltem volna meg a dobogót…”

Forma-1 Hírek - Verstappen: „Nem érdemeltem volna meg a dobogót…”

Készült: 2019.április.01 11:29 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Verstappen: „Nem érdemeltem volna meg a dobogót…”
Max Verstappen elismeri, a sport szempontjából talán jobb, hogy ma nem állt fel a dobogóra Bahreinben.
A Red Bull-Honda ezen a hétvégén már nem volt olyan erős Bahreinben, de így is ott voltak a legjobbak között. Igaz, normál esetben a dobogóra teljesen esélytelenek lettek volna, mivel a Ferrari és a Mercedes más tempót futott.

Először jött Sebastian Vettel újabb hibája, amivel Verstappen rögtön nyert egy helyet, majd Leclerc motorjával akadtak gondok a másik Ferrariban. A monacói pedig csak annak köszönhette a harmadik helyét, hogy a Renault autóinak drámai kiesése miatt nem sokkal a leintés előtt beküldték a biztonsági autót.

Verstappen nem bosszús emiatt, bár nem igazán értette, hogy nem feltétlen érti, miért volt szükség a biztonsági autós fázisra.

„Nem érdemeltük volna meg a dobogót, így nem vagyok túlságosan csalódott az eredmény miatt. Jó pontokat szereztünk ma, és a maximumot hoztuk ki a lehetőségeinkből, még akkor is, ha a Ferrari és a Mercedes egyértelműen gyorsabb volt. Ez a hétvégénk nem volt olyan erős, mint Ausztráliában, de akárcsak akkor, most is a maximumot hoztuk ki belőle. Folytatnunk kell a kemény munkát, hogy feljebb lépjünk.”

Küzdelem volt, végig...

„Az egész verseny ideje alatt a jobb tapadást kerestem, mindkét etapomon. Ugyanez volt a helyzet a közepes és a puha gumikon is. Az időmérőre rossz irányba fordultunk a beállításokkal, és azokon már nem változtathattunk, így a versenyünk sem volt jó. De ilyen a sport.”

Az incidens Sainzzal?

„Megpróbált kívülről megelőzni, és szerintem későn fékezett, nem látott engem. Ezekben a helyzetekben egyszerűen vakok vagyunk a volán mögött, semmit nem látni ilyenkor. Én is későn fékeztem, és láttam, hogy már fordul, így el kellett kerülnöm őt. Összeért a két kerék. Szerencsétlen helyzet volt. Nem beszéltem még vele, de csalódott volt, hogy kiesett:”

Belépés