• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton kiintett Leclerc-nek, amikor elment mellette: „Furcsa érzés volt”

Forma-1 Hírek - Hamilton kiintett Leclerc-nek, amikor elment mellette: „Furcsa érzés volt”

Készült: 2019.április.01 11:26 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton kiintett Leclerc-nek, amikor elment mellette: „Furcsa érzés volt”
Lewis Hamilton rendkívül sportszerű volt, miután elment Charles Leclerc nem 100 százalékon funkcionáló autója mellett, szinte bocsánatot kért tőle.
Igazi káoszfutamot láthattunk vasárnap Bahreinben. Az időmérő és a szabadedzések alapján az lehetett az érzésünk, hogy nemigen lehet megállítani a maranellói alakulatot a sivatagi helyszínen, azonban 2 teljesen különböző ok miatt mégsem a vörös istálló pilótái nevethettek a végén.

A rajt után Sebastian Vettel állt az élre, őt Hamilton és Leclerc követte, viszont a fiatal monacói nem vesztette el a fejét a rosszul sikerült startja után, ehelyett visszaelőzte az ötszörös, majd a négyszeres világbajnokot.

A továbbiakban is remekül versenyzett a 21 éves pilóta, miközben mögötte Hamilton és Vettel parázs csatát vívtak egymással, amelyből a csapattársa jött ki rosszabbul. Aztán jött a dráma: az MGU-H meghibásodott Leclerc autójában, aki körülbelül 100 lóerőt vesztett folyamatosan, így esélye sem volt arra, hogy maga mögött tartsa az őt utolérőket.

Amikor Lewis Hamilton érte utol a Ferrariját, a lóerőhátrány miatt játszi könnyedséggel meg tudta előzni a fiatal tehetséget, a brit pedig rendkívül szimpatikus módon kiintett Leclerc-nek, mintegy bocsánatot kérve, elismerve azt, hogy a technika miatt nem tudott nyerni az olaszok üdvöskéje.

Hamilton a futam után így nyilatkozott az előzésről: „A legszívesebben párharcban előzöl meg valakit. A hátsó egyenesben mentem el Charles mellett, a kezemet is felemeltem, mert nem tudtam mit tenni, nekem nem volt technikai problémám.”

„Őszintén mondom, nagyon furcsa érzés volt, el sem hiszem, hogy mekkora szerencsém volt ebben a helyzetben. Már én is voltam hasonló szituációban, vezettem a versenyt, de megállt alattam az autó, szóval tudom milyen érzés… Egyébként Charles hihetetlen teljesítményt nyújtott a hétvégén, fényes jövő áll előtte.” – zárta a Mercedes versenyzője.

Belépés