Moto2 Hírek - Vierge egy hajszállal múlta felül a többieket Termasban

Készült: 2019.március.30 17:59 Készítette: Lipták Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Vierge egy hajszállal múlta felül a többieket Termasban
Szoros csatát hozott a középső kategória időmérő edzése: Vierge mindösszesen 11 ezreddel múlta felül Schröttert, de a harmadikként záró Lowes is csak egy ezreddel volt lassabb tőlük. 
A katari futam további két dobogósa, Lüthi és Baldassarri csupán a második, illetve harmadik sorba kvalifikálta magát.

A legkisebb kategória után a Moto2-es mezőny népesítette be a mezőnyt Argentínában – Augusto Fernandez kivételével, aki a harmadik szabadedzésen elszenvedett bukása miatt kényszerült kihagyni a kvalifikációt. Az első felvonás felénél Corsi, Bastianini, Bendsneyder és Locatelli állt a négy továbbjutó helyen, és ez nem változott a későbbiekben sem, így ők csatlakozhattak a szabadedzések alapján automatikusan Q2-ben résztvevő 14 társukhoz.

Ezúttal nem kellett annyit várni a pálya benépesülésével mint egy kategóriával lejjebb, rögtön az edzés elején kirajzott szinte mindenki. Eleinte Schrotter vezetett, de féltávhoz közeledve már Vierge neve volt megtalálható az első helyen Marquez és Lüthi előtt. A spanyol motoros a későbbiekben is maradt a lista élén, mögötte viszont nagyobb volt a mozgás, Lüthi és Schrotter egyaránt megfordult a második helyen. Az utolsó perce aztán megjött a tűzijáték, többen is remek szektorokkal kezdték körüket. Vierge nem tartozott közéjük, ám végül így sem sikerült felülmúlni őt, sőt, Schrotter is maradt a második, a sor végére viszont Lowes zárkózott fel – igaz, hármukat csupán 12 ezred választotta el egymástól.

Mögöttük Marquez, Lüthi és Binder zárt, majd Gardner, Baldassarri, Bulega és Corsi teszi teljessé a legjobb tízet. A mezőny szorosságát jelzi, hogy ők mindannyian négy tizeden belül zártak, de még az utolsóként végző Di Giannantonio lemaradása sem haladta meg az egy másodpercet.

Belépés