Moto3 Hírek - Masia karrierje első pole-ját szerezte Termasban

Készült: 2019.március.30 17:54 Készítette: Lipták Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Masia karrierje első pole-ját szerezte Termasban
Karrierje során először indulhat a pole pozícióból Jaume Masiá. A spanyol motoros a Q1-ből érkező Canet és az utolsó pillanatban a harmadik helyre ugró Albolino előtt szerezte meg az első rajtkockát.
Magyar idő szerint 16:35-kor vette kezdetét a legkisebb kategória időmérő edzésének első felvonása. A Q1-ben a legnagyobb név egyértelműen Aron Canet volt, első gyors körét azonban elvették pályaelhagyás miatt. A másodikban már nem rontott, át is vette a vezetést Foggiától, majd fél másodperces előnnyel. Mögöttük már nagyobb volt a tolakodás, Binder és Öncü lemaradása sem haladta meg nagyon az egy tizedmásodpercet. A tavalyi szezonzáró győztese a hajrához érve egy bukással szállt ki a továbbjutásért való küzdelemből – a négy Q2-es részvételt érő pozíción végül Migno, Canet, Perez és Kornfeil osztozott.

A második felvonásból percek teltek el mire valaki nem csak felült a motorjára, hanem ki is ment vele a pályára. Még ekkor se veselkedett neki mindenki egy mért körnek, így aztán a negyedórás edzés felénél mindösszesen öten rendelkeztek mért körrel – közülük Dalla Porta volt a leggyorsabb, 1:49.8-as idejével, de hamarosan Toba átvette tőle a vezetést. A hajrára azért megjöttek a többiek is, Canet ragadta magához a provizórikus pole pozíciót, miközben Lopez kis híján kilökte Antonellit a pályáról. A pole pozíció sorsa végül az utolsó pillanatokban dőlt el: Masia három tizedet vert Canet körére, és bár mindenkinek jutott még egy kör, kettejük idejére már senki nem volt veszélyes, egyedül Arbolino tudott felzárkózni az első sor végére. Mögöttük Dalla Porta, Antonelli és Migno végzett, utánuk pedig Fenati, Toba, Sasaki és Fernandez várhatja majd a piros lámpák kialvását a holnapi versenyen.

Belépés