MotoGP Hírek - Iannone: „Nem hozzuk ki a maximumot a jelenlegi motorból”

Készült: 2019.március.27 10:25 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Iannone: „Nem hozzuk ki a maximumot a jelenlegi motorból”
Az Aprilia olasz versenyzője szerint erre kellene koncentrálniuk, mielőtt újabb fejlesztésekkel látnák el az RS-GP-t. Mindeközben csapattársa optimistán várja a hétvégi Argentin Nagydíjat.
Kettős pontszerzéssel indult a Gresini Aprilia 2019-es szezonja a MotoGP-ben: Aleix Espargaro a tizedik helyen futott be Katarban, alig tíz másodperccel a győztes Andrea Dovizioso mögött, míg a noale-i gyártó színeiben első hétvégéjét teljesítő Andrea Iannone a 14. pozíciót kaparintotta meg. Az olasz már az előszezoni tesztek után is visszafogottan fogalmazott a várakozásaival kapcsolatban, most pedig a hétvégi Aprilia All Stars elnevezésű mugellói rendezvényen rámutatott: mielőtt újabb fejlesztéseket eszközölnének a motoron, előbb a jelenlegi csomagból kellene kihozniuk a maximumot.

„Úgy gondolom, minden versenyző azt szeretné, ha a motor minden téren fejlődne. Mindig ez a kihívás. Ahogy én magam is próbálok hétről hétre és minden évben javulni. Mindenesetre úgy vélem, jó alapokkal rendelkezünk, és ez a legfontosabb” – idézi Iannonét a Motorsport.com. „Egyre jobban megértjük a motorunk erősségeit, de nyilvánvaló, hogy valamelyest javulnunk kell a kigyorsításokon és a kanyarodás terén is. Fontos, hogy így dolgozzunk a továbbiakban is, mert úgy érzem, egyelőre nem hozzuk ki a maximumot a jelenlegi alapokból. Szóval az elsődleges cél, hogy ezzel a motorral elérjük a száz százalékot. Ezután jöhetnek a fejlesztések, más szituációk kipróbálása, de egyelőre ez a prioritás.”

Mindeközben Espargaro a korábbi eredményei miatt optimistán készül a hétvégi Argentin Nagydíjra: „Szeretem ezt a pályát, korábban mindig versenyképes voltam ott: három éve majdnem pole-pozíciós lettem a Suzukival, de az Apriliával is remekül mentem az előző két évben, szóval alig várom, hogy ott legyünk. Az idei motorunk nagyon erős ötödik és hatodik fokozatban, Termasban pedig elég sok az egyenes. A legfontosabb, hogy tovább gyűjtsük a pontokat, megpróbáljunk a következő két futamon a top 10-ben végezni, mert fantasztikus lenne húsznál több ponttal megérkezni Jerezbe” – fogalmazott a spanyol motoros.

Belépés