MotoGP Hírek - „Nem opció” az acélrácsos váz lecserélése a KTM-nél

Készült: 2019.március.27 10:23 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - „Nem opció” az acélrácsos váz lecserélése a KTM-nél
Az osztrák gyártó motorsportfőnöke, Pit Beirer ragaszkodik a házon belüli megoldásaikhoz: bíznak benne, hogy a MotoGP-ben is hasonló sikereket érhetnek el velük, mint a többi szakágban.
A többiekétől eltérő megoldással operál a KTM királykategóriás versenygépe: bár a kezdeti screamer blokkot már lecserélték „big bang” konstrukcióra, viszont továbbra sem alumínium, hanem acélrácsos vázzal mennek, ahogy a WP felfüggesztéshez is ragaszkodnak, miközben az Öhlins a legelterjedtebb a mezőnyben. Pit Beirer, az osztrák motorsportfőnöke viszont a MotoGP.com bokszutcai riporterének kérdésére elmondta: nem terveznek ezeken változtatni.

„Ez nem opció” – jelentette ki Beirer. „Már ilyen messzire eljutottunk a saját fejlesztéseinkkel, ráadásul egy komplett motorról van szó, hiszen a felfüggesztésünk is házon belül készül. Ezek sikert hoztak számunkra minden egyes szakágban, szóval ragaszkodunk hozzájuk, mert ezekkel kapcsolatban van a legszélesebb körű ismeretünk.”

„Néhány helyen már olyan köridőkre vagyunk képesek, mint tavaly Marc Marquez. Az egész MotoGP-kategória őrült módon fejlődik, mindenki óriási előrelépéseket tesz. De ha öt éve azt mondják nekem, hogy a KTM olyan gépet fog készíteni, amellyel egy év után olyan köridőt lehet futni, mint előző évben Marquez tette, nem hittem volna el, de megcsináltuk. Ez azt jelenti, hogy nagyszerű színvonalat és minőséget képvisel a motorunk. De a MotoGP-ről beszélünk, ez a motorversenyzés legnehezebb kategóriája. Azzal kell sikereket elérnünk, amink van, és ez sikerülni is fog.”

A KTM egyik gyári versenyzője, a szezonnyitó Katari Nagydíjon 12. helyet szerző Pol Espargaro egyébként úgy véli, elsősorban nem elektronikai, hanem a mechanikus tapadás terén vannak lemaradásban a riválisokkal szemben, márpedig annak fejlesztésekkel való ledolgozása rengeteg pénzt és időt fog majd igénybe venni.

Belépés