• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Mick Schumacher az Alfa Romeóval fog tesztelni Bahreinben

Forma-1 Hírek - Mick Schumacher az Alfa Romeóval fog tesztelni Bahreinben

Készült: 2019.március.27 10:14 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Mick Schumacher az Alfa Romeóval fog tesztelni Bahreinben
A német Auto Bild Motorsport megtudta, hogy Mick Schumacher rövidesen teljesíteni fogja az első F1-es tesztjét.
Michael Schumacher fia már a Ferrari kötelékében versenyez. A német pilóta, aki tavaly megnyerte az F3-as sorozatot, idén már az F2-ben küzdhet a bajnoki címért, miközben a legendás olasz márka segítségével rengeteg plusz tudásra tehet szert.

Már korábban is voltak olyan hírek, hogy Schumacher a Ferrarival, az Alfa Romeóval, vagy a Haas istállóval tesztelhet. Az Auto Bild Motorsport jelentése szerint Mick Bahreinben pályára fog gurulni, közvetlen a nagydíj után a fiatal versenyzők tesztjén.

Mick Schumacher kedden és szerdán is az Alfa Romeóval, a Ferrari „B” csapatával tesztelhet, ami egy egészen különleges és új élmény lesz számára, hiszen soha ezelőtt nem vezethetett modern F1-es gépet. A hivatalos megerősítés még várat magára, de az már folyamatban van.

Az Alfa Romeo egyelőre annyit mondott, hogy Schumacher jogosult egy ilyen tesztre, és logikus, hogy ez meg is történjen, mivel a pilóta a Ferrari Akadémia tagja. A második ilyen teszt pedig a Spanyol Nagydíj után lesz Barcelonában, ahol ugyancsak szerephez juthat.

Mick még 2017-ben vezetett F1-es autót, a Benetton B194-et, amivel az édesapja 1994-ben megnyerte az első világbajnoki címét. Az akkori Benetton-Ford 700 lóerőt adott le, míg a mai gépek körülbelül 300 lóerővel tudnak többet, és messze hatékonyabbak is.

Ez a teszt minden szempontból különleges lesz, miután Michael Schumacher 1990-ben egy Sauber-Mercedest is hajtott a C Csoportban, valamint 7 esztendővel később Fioranóban, a Ferrari otthoni pályáján az akkori Sauber-Ferrarival gyűjtött pár fontos adatot a Forma-1-ben, tippeket adván a fejlesztésekhez.

A Motorsport.com pedig úgy tudja, hogy Schumacher kedden a Ferrarit fogja vezetni, míg szerdán az Alfa Romeót, így rögtön két autót is kipróbálhat.

Belépés