• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ha nem lesznek elégedettek a változásokkal, a McLaren elhagyhatja az F1-et

Forma-1 Hírek - Ha nem lesznek elégedettek a változásokkal, a McLaren elhagyhatja az F1-et

Készült: 2019.március.27 10:11 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ha nem lesznek elégedettek a változásokkal, a McLaren elhagyhatja az F1-et
Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke azt nyilatkozta, elgondolkoznak a forma-1-es tagságukon, ha nem fognak tetszeni nekik a 2021-es kilátások. Brown a Ferrari előjogait is nehezményezte.
Miközben a három nagycsapat azon munkálkodik, hogy ne vesszenek el az előjogaik, addig a többi istálló szeretne nagyobb szeletet kapni a tortából. A McLaren az utóbbi években messze került egykori csillogásától, nemcsak a futamgyőzelmek, hanem a dobogók is messziről elkerülik.

Jövő hét kedden Londonban kerül megrendezésre egy meeting, amelyben a Forma-1 2021 utáni jövőjéről lesz. A McLaren csapatfőnöke, Zak Brown ezzel kapcsolatosan nyilatkozott a Guardiannek.

„A McLaren szempontjából 2 dolgot fontos kipipálni: hogy anyagilag életképes legyen az elképzelés, illetve hogy képesek legyünk a fair és versenyképes küzdelemre.”

„Ha ez nem valósul meg, akkor komolyan el kell gondolkoznunk az F1-es pozíciónkon. Nem ebben a pozícióban akarunk lenni. Vannak, akik ezt csak tárgyalási stratégiaként dobják be, de ha az új szabályok nem adnak lehetőséget arra, hogy versenyképes csapat legyünk, akkor tényleg ki kell elemeznünk a forma-1-es részvételünket.”

„A pénzek elosztásának kiegyensúlyozottabbnak kellene lennie, illetve jobban teljesítményorientáltnak. Mindannyian egyetértünk abban, hogy a Ferrari a legnagyobb név a száguldó cirkuszban, ezt pedig honorálni is kell, de nem olyan mértékben, mint jelenleg.”

A McLaren a szezonnyitón meglepetésre az újonc Lando Norrisszal bejutott a Q3-ba, míg másik versenyzőjüknek, Carlos Sainznak a Q1 jelentette a végállomást. A futamot pont nélkül fejezték be, hiszen Norris a 12. helyen végzett, míg Sainz kiesett, így pedig a Williamsen kívül ők az egyetlen istálló, akik pontszerzés nélkül hagyták el Ausztráliát.

Belépés