• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Az olasz sajtó már "temeti" a Ferrarit: visszasírják Alonsót

Forma-1 Hírek - Az olasz sajtó már "temeti" a Ferrarit: visszasírják Alonsót

Készült: 2019.március.20 17:16 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Az olasz sajtó már "temeti" a Ferrarit: visszasírják Alonsót
Az Ausztrál Nagydíjon a Ferrari messze a várakozások alatt teljesített, amin még a csapat és a versenyzők is meglepődtek. A negyedik és ötödik hely után az olasz média nem kímélte a maranellóiakat.
Talán a legkeményebben az Il Giornale fogalmazott, hiszen nem csak a csapat matt festését kritizálták, de felhozták Fernando Alonso 2012-es teljesítményét is, mert a spanyol anno egy nehezen vezethető autóval brillírozott - akkoriban 20 másodperces lemaradással lett ötödik.

"Vettel a gyönyörű álmából egy keserű ébresztővel tért vissza a valóságba, hiszen még Alonso is jobban teljesített nála 2012-ben, mikor ötödik lett Ausztráliában, 22 másodperccel a győztes mögött. Binottónak ezek után a következő nagydíjon még inkább bizonyítania kell az SF90 tempóját, és az új csapat hatékonyságát: a szezon a számára keményen indult."

"A Ferrarinál ideje egy pillanatra megállni, és végiggondolni, mindez hogyan történhetett meg. Vettel szégyenteljes "Miért vagyunk ilyen lassúak?" kérdése világosabb vörös árnyalatot fest, mint az SF90 mattabb vörös színe. Az autó közel tökéletes - legalábbis Vettel ezt mondta a tesztek után - majd hirtelen szégyenteljes tempóval rukkolt elő."

A La Gazzetta dello Sport sem fogalmazott sokkal engedékenyebben: "Vettel és Leclerc a negyedik és ötödik helyen értek célba, és csalódottak, míg a Ferrari sajnos nem jó, Vettel SF90-je túl lassúnak bizonyult Charles Leclercéhez képest, aki a keményebb keverékeken is olyan helyzetbe került a verseny végén, hogy megelőzhette volna csapattársát."

"Gyengécske kezdés a maranellóiaktól a pálya egyedi karakterisztikája ellenére is. A jelek nem túl biztatóak, és úgy tűnik, Leclerc energikusabb és nyíltan bevallotta, a csapat Vettel mögé utasította a verseny végén."

A 'Corriere della Sera' kíméletlen kritikát fogalmazott meg a Scuderiáról: "Szomorú arcok a Ferrarinál, ahol senki sem számított ilyen eredményre. Messze az öröm, ahogy a dobogó is, sírhatnánk is, de az nem oldaná meg a problémáinkat. Melbourne-ben komoly gondokra derült fény, amit Binottónak be kell azonosítania és meg kell oldania."

"Nem elég, hogy a Mercedes legyőzte őket - ahogy megszokhattuk - de a Red Bull is. A Ferrari az időmérőn és a versenyen is szenvedett, és még azzal a lehetőséggel sem éltek, hogy Leclerc megelőzze Vettelt és több pontot szerezzen. Jobb lenne a közeljövőbe tekinteni, Bahreinre. Egy percet sajnálkozhatunk, de egyelőre csak maradnak a befagyasztott remények: az igazságra Bahreinben derülhet fény."

Belépés