MotoGP Hírek - Lorenzo bordarepedést szenvedett katari bukása során

Készült: 2019.március.17 17:15 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek -  Lorenzo bordarepedést szenvedett katari bukása során
Bár az évadnyitón megkapta a rajtengedélyt óriási edzésbalesetét követően, a további vizsgálatok kiderítették, hogy elrepedt a jobboldali felső bordája a Repsol Honda spanyoljának.
Elképesztő sérüléshullám sújtja az utóbbi fél évben Jorge Lorenzót: a tavalyi Aragóniai Nagydíj rajtjánál a lábujja tört el, amelyet aztán csuklósérülés követett az egyik burirami edzésen bemutatott bukását követően. Emiatt a spanyol sem a szezon végén, sem a novemberi teszteken nem volt tökéletes állapotban, majd mire felépült volna, januárban tréningezés közben eltörte a sajkacsontját, amely miatt a sepangi gyakorlást ki is hagyta.
Ez utóbbi sérülés még a hétvégi évadnyitón is hátráltatta, ahol azonban újabb bukásokat szenvedett el a Repsol Honda új igazolása. Az igazán nagyot a harmadik szabadedzésen bukta Lorenzo: a katari 6-os kanyarban produkált egy highside esést. Ezután az orvosok ugyan engedték rajthoz állni az ötszörös világbajnokot, aki 13. helyen ért célba első hondás futamán, ám folyamatosan hát- és vállfájdalmakra panaszkodott a motoros.

Nos, mint utóbb kiderült, nem ok nélkül: Európába hazaérve újabb vizsgálatokon esett át Lorenzo, a doktorok pedig kimutatták, hogy a jobboldali legfelső bordája megrepedt a spanyolnak. Vélhetően ez az újabb sérülés nem veszélyezteti az Argentin Nagydíjon való szereplését – elvégre már Katarban is rajthoz állt –, ugyanakkor az is biztos, hogy Termasig nem épül fel teljesen belőle, a spanyol Twitter-bejegyzése szerint ugyanis három hét-egy hónap a rehabilitációs idő.

Belépés