MotoGP Hírek - „Vinalesnek szinte az összes versenyen le kellene győznie Rossit”

Készült: 2019.január.16 20:26 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - „Vinalesnek szinte az összes versenyen le kellene győznie Rossit”
Ezen a véleményen van a korábbi háromszoros királykategóriás világbajnok, Wayne Rainey, aki elismerte: többet várt a spanyoltól, de úgy érzi, ha a Yamaha versenyképes lesz, komolyan számolni kell majd vele.
Remekül indult 2017 elején Maverick Vinales yamahás pályafutása, hiszen az első öt versenyből hármat megnyert, azt követően azonban bő másfél szezont kellett várnia az újabb győzelemre. Wayne Rainey, aki a kilencvenes évek elején éppen a Yamahával lett háromszoros világbajnok, s aki nemrég Marc Marquez és Jorge Lorenzo várható repsolos párharcáról is kifejtette a véleményét, ennek ellenére is csalódott Vinalesben, de úgy érzi, ha a motor végre versenyképes lesz, a spanyol is az lesz:

„Hogy teljesen őszinte legyek, kicsit többet vártam Mavericktől” – nyilatkozta a korábbi legendás versenyző a Motorsport.com szakoldalnak. „Azt gondoltam, kissé kiegyensúlyozottabb lesz. De látszik, hogy még fiatal és még mindig tanul. Ezek a kemény évek, amelyekben most része volt, mind erősebbé teszik, mígnem majd készen áll. Ha a Yamaha jó motort épít 2019-re, szerintem Maverick készen fog állni.”

„Nagyon jó a nyers tempója és óriási az önbizalma akkor, amikor minden rendben van. Akkor szenved, amikor a motorbeállítások nem jók és olyat kell tennie a motorral, amely során nem érzi kényelmesen magát. Ez az, amiben Rossi igazán jó: ha a motor nem is az, mégis ki tud belőle sajtolni mindent. Ez volt Maverick egyik gyenge pontja, de azt gondolom most, hogy remekül kell teljesítenie. El kell kezdenie legyőzni Rossit szinte az összes versenyen.”

Vinales főképp a rajt utáni körökben szenvedett tavaly, Rainey szerint viszont épp ez a szakasz jelenti a futamok kulcsát: „Maverick a futamok első szakaszában gyenge, márpedig az lehet a futamok legfontosabb része: az első öt kör. Ebben kell fejlődnie, és ez a tapasztalattal meg is fog történni. Meglátjuk, javul-e ezen a téren, mert ha igen, nagyobb fenyegetést jelent majd a bajnoki címre.”

Belépés