• Nyitóoldal
  • Rally Hírek - Szőke András: Hondával a Szilveszteren

Rally Hírek - Szőke András: Hondával a Szilveszteren

Készült: 2018.december.26 08:51 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Rally Hírek

Rally Hírek - Szőke András: Hondával a Szilveszteren

Már csak néhány nap, és ismét itt a Szilveszter Rallye! Sokan várják már az év utolsó (buli) versenyét. Nincs ezzel másképp Szőke András sem, aki egy teljesen új építésű Honda Civic Type-R volánja előtt várja, hogy végre tövig nyomhassa a gázpedált.
Szia Andris! Tavasszal láttunk utoljára versenyezni Titeket. Mi történt veletek azóta?

- Sziasztok! Utoljára a Miskolc Rallye-n álltunk rajthoz, ami nem sikerült túl jól. Sajnos összetörtük az autót. Májusban vásároltunk egy másik versenyautót, szintén törött állapotban, azt építettük újra az elmúlt hónapokban.
Rally Hírek - Szőke András: Hondával a Szilveszteren
Mit kell tudni erről az autóról? 

- Egy N csoportos Honda Civic Type R-ről van szó, amivel az R2 5-ös kategóriájában fogunk tudni versenyezni. Motorja széria közeli, a hajtást egy 5 sebességes tolókerekes váltó biztosítja, az úttartásért Proflex lengéscsillapítók felelősek. Szóval elég ütőképes autónak gondoljuk.
Rally Hírek - Szőke András: Hondával a Szilveszteren
 Miért a Honda mellett döntöttetek?

- Olyan autót szerettünk volna, ami megfelel egy széria közeli autóhoz. Szeretnénk, hogy kevesebb technikai problémánk legyen. Ezen szempontok alapján a Honda bizonyult a legjobb választásnak!

A Szilveszter Rallye-n fogtok debütálni az új géppel. Várod már a megmérettetést?

- Igen a Szilveszter Rallye lesz az első bevetése az autónak, reméljük ez egy jó kis felkészülés lesz a jövő évre. Nagyon várom már a versenyt, kíváncsi vagyok milyen az új autót versenykörülmények között vezetni.
Rally Hírek - Szőke András: Hondával a Szilveszteren

Volt / lesz lehetőséged menni az autóval a verseny előtt?

- Novemberben részt vettünk egy teszt edzésen a Rába Ringen, de a Szilveszter Rallye előtti hivatalos teszten is részt fogunk venni.

Indultál már a Szilveszter Rallye-n, vagy ez lesz az első mogyoródi futamod?

- Még sosem indultam a mogyoródi versenyen, mindig szerettünk volna eljutni, de eddig nem sikerült. Most 2018-ban viszont ott leszünk mi is!

A jobb 1-ben történt változás, vagy a fedélzeten minden változatlan?

- Erre a versenyre volt egy ígéret, hogy tesóm visszaül navigálni. Beváltottuk neki, így most Ő fogja elfoglalni a jobb 1-et, aki szintén „felpörögve” várja a szilveszteri futamot!

András, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert nektek a versenyre!

- Köszönöm szépen! Illetve szeretném megköszönni a Szüleimnek, a Speed Rally Team csapatának, valamint a reklámpartnereinknek is az egész éves segítséget!

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft., Golf Kft., Jász és Jász Kft., Lajosházi Csaba E.V., Fun Carter Kft., Strapa Pack Kft., Molvi Trade Kft., Dr. Marcus Kft., Ódon-Fon Kft., T+F Kft., GNSZ Kft.,
Rally Hírek - Szőke András: Hondával a Szilveszteren

Belépés