• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Verstappennek már van „B” terve, ha a Honda nem jön be

Forma-1 Hírek - Verstappennek már van „B” terve, ha a Honda nem jön be

Készült: 2018.december.04 18:26 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Max Verstappen „B” terve lehet a Mercedes vagy a Ferrari, ha a Red Bull és a Honda közös projektje balul sül el, hasonlóan a McLarennél.
Verstappen a fiatalkora ellenére már az egyik legjobb és legértékesebb versenyzője a Forma-1-nek. A Red Bull maximálisan tisztában van ezzel, így mindent megtesz azért, hogy a holland kedvében járjon, aki top-fizetést kap, valamint a legjobb kasztnit vezetheti.

A legjobb kasztni azonban önmagában nem elegendő ahhoz, hogy egy csapat újra világbajnok legyen. Jó példa erre az utóbbi évek, mert a Red Bull autója pokolian versenyképes volt, akárcsak idén, de a benne dolgozó erőforrás nem tudta felvenni a harcot a Ferrari és a Mercedes ellen.

A „bikák” emiatt döntöttek úgy, hogy átváltanak a Hondára, mely kizárólag rájuk fog koncentrálni, érintve a Toro Rossót, mely idén a „kísérleti nyúl” szerepét töltötte be. A japánok sokkal nagyobb erőforrásokkal rendelkeznek, mint a Renault, valamint talán már a franciák előtt járnak.

Milton Keynesben mindenki rendkívül magabiztos, hogy 2019-ben akár a bajnoki címért is küzdhetnek. De mi lesz, ha ez jövőre és 2020-ban sem történik meg? Az könnyen lehet, hogy Verstappen elvesztésébe kerül, ha a pilótának lesz ajánlata a Mercedestől vagy a Ferraritól.

Verstappen egyelőre nem akar erre gondolni, de mint mindig, most is van „B” terve, ami lehetséges, hogy a németeket és az olaszokat fogja jelenteni.

„Nagyon kedvelem ezt a csapatot és biztos vagyok benne, hogy a leggyorsabb autót építhetjük meg. Egyszerűen csak egy olyan motorra van szükségünk, ami eléri ezt a szintet.” – mondta Verstappen a Gazzetta kérdésére.

„A következő évben meg kell próbálnunk erősnek lenni, és felkészülni 2020-ra, amikor a bajnoki címért harcolhatunk.”

Ha pedig 2020-ban sem fog megtörténni az, amire várnak, akkor…

„Mindig van egy „B” terv…” – tette hozzá sejtelmesen a Red Bull versenyzője.

Belépés