• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Az FIA elnöke szerint egyértelműen helyes döntés volt a Halo alkalmazása

Forma-1 Hírek - Az FIA elnöke szerint egyértelműen helyes döntés volt a Halo alkalmazása

Készült: 2018.december.04 18:23 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Az FIA elnöke szerint egyértelműen helyes döntés volt a Halo alkalmazása
Jean Todt nem tudja megmondani, hogy vajon életet mentett-e a Halo a 2018-as szezonban, de abban biztos, hogy helyesen döntöttek a bevezetésével. Todt megjegyezte, a biztonság tekintetében nincs kompromisszum.
Az Autosport Awardson az FIA kapta azt a díjat, amit az úttörő és innovációs lépésekért osztanak ki a motorsport világában: a Halót idén vezették be az F1-ben és az F2-ben, hamarosan debütál a Formula E-ben is. Az F1-ben Alonso és Leclerc incidense révén tették próbára először, amikor a McLaren kerekét hárította az eszköz Spában. Abu Dhabiban az első olyan balesetre is sor került, amikor az autó fejjel lefelé állt meg: az FIA szerint ilyen esetben is jól vizsgázott az eszköz, jelenléte nem hátráltatta a mentést, ráadásul így több hely maradt Hülkenberg és az aszfalt között.

Todt, aki élharcosa volt a Glória bevezetésének, nem merészkedne addig, hogy kijelentse, a titángyűrű életet mentett idén, de abban bizonyos, jól döntöttek a használatával.

„Őszintén: nem tudom (hogy életet mentett-e)”- felelte Todt a Sky Sports F1 interjújában. „Valószínűleg demonstrálta, hogy jó döntés volt (bevezetni). Úgy vagyok vele: mindent meg kell tennünk, amivel javítani lehet a biztonságot. Más motorsportok esetében is láthattuk, nem csak az F1-ben - Sophia Flörsch Makaóban, vagy éppen az F2-ben -, hogy mennyire fontos a biztonság.”

„Ezen a téren sosem lesz kompromisszum. Mindig azon kell töprengeni, hogyan lehetne még jobbá tenni. Biztos vagyok benne, mindig adott lesz a lehetőség, hogy javítsunk. Olykor frusztráló lehet, ha valami nem járul hozzá akkora mértékben, mint kellene, de az a legfontosabb, hogy helyesen döntsünk, javítsunk azon, amin lehet javítani. Egyértelmű, hogy a Halo ezek közé tartozik”- mondta a francia.

Belépés