Rally Hírek - Nem lehet óvatoskodni, nyomni kell!

Készült: 2018.november.09 12:28 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Kamion hírek

Rally Hírek - Nem lehet óvatoskodni, nyomni kell!

Az ORB 2018-as utolsó megmérettetésének ideje 2018.11.09-11, helye Nyíregyháza-Zemplén.

Ezen a versenyen ismét rajthoz áll a jól összeszokott ralipáros Kronome Ákos, és Molnár Zsolt az Skoda Fabia R2-vel. 
Ákost a pilótát kérdezem a nagy megmérettetés előtt.

Pénteken gépátvétel majd délután az első gyors vár benneteket, mégpedig Nyíregyháza belvárosában, ahol várhatóan több ezres tömeg szurkolhat majd nekik. Miként is szeretnétek teljesíteni ezt az első szakaszt?
- Nagyon örülök, hogy végre lesz egy városi gyorsasági szakasz, ezt már régóta vártam. Szerintem így lehet az embereknek megmutatni, miről is szól a rali. Nem lehet óvatoskodni, mivel beleszámít a versenybe, nyomni kell!
Rally Hírek - Nem lehet óvatoskodni, nyomni kell!
Szombaton nekivágtok a Zemplén hegység rally szakaszainak, melyek (Bózsva, Telkibánya, Abaújvár, Kéked, Füzér, Erdőbénye, Aranyospuszta, Mád) települések környékén várhatóak. Jól gondolom a gumik harca lesz ez a nap?
- Persze, a gumiknak is nagy szerepe lesz, de fejben nagyon ott kell most lennünk, keskeny az út, vannak felhordások, rönkök, nincs hibázási lehetőség, ilyen jellegű szakaszok régen voltak már. Rendkívül összetett és nagyon más jellegű mindegyik.  Szerintem a jó eredmény titka most a megfontolt versenyzés lesz.
Rally Hírek - Nem lehet óvatoskodni, nyomni kell!
Vasárnap a (Mád, Bózsva, Telkibánya, Regéc, Fóny, Aranyospuszta, Erdőbénye) környékén csapatsz majd a Skoda Fabia R2-vel, Zsolti navigálásával. Jól sejtem, hogy a tankolást is jól ki kell majd számítani, hogy elég legyen a tankolózónáig? Milyen taktikával fogtok versenyezni?
- Ez a verseny hosszú és nehéz lesz, ez biztos, az idei legnehezebb, mind a szervizesek részéről, mind a mienkről. Mindent pontosam meg kell szerveznünk, másként nem fog működni. A szervizeseknek is két napig folyamatosan menniük kell, és elég feszes az időbeosztásuk.
Rally Hírek - Nem lehet óvatoskodni, nyomni kell!
A taktikánk az lesz, kerüljük a túlzott kockázatvállalást, jó tempót autózzunk, gondmentesen.

Jelenleg hogy álltok az éves bajnokságban, Menyire is kell nyomni a gázt nektek?
- A bajnokságban, ha jól tudom ötödik helyen állunk, pár pontra a negyedik helyezettől, úgyhogy nyomni fogjuk azért.

Köszönöm a Csapatunk és Partnereink segítségét: Mentes és Társai, Inpipe, Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt.

- Hajósi Miklós -
Rally Hírek - Nem lehet óvatoskodni, nyomni kell!

Belépés