Moto2 Hírek - Binder húzta be a futamot, top10-en kívül a bajnoki éllovasok

Készült: 2018.október.28 14:55 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Binder húzta be a futamot, top10-en kívül a bajnoki éllovasok
Brad Binder nyerte meg a roppant kiélezett és bukásokkal teli Phillip Island-i versenyt, a dobogóra Joan Mir és Xavi Vierge állhatott még fel. Francesco Bagnaia és Miguel Oliveira vergődése az időmérő után a futamon is folytatódott.
Mattia Pasini kezdhette meg az élről a Moto2-es kategória Phillip Island-i versenyét, míg a világbajnoki címért harcoló két motoros, Francesco Bagnaia és Miguel Oliveira csak a tizenhatodik és tizenkilencedik pozícióból várhatta a lámpák kialvásának pillanatát. Az első drámai pillanat már a felvezető kör kezdete előtt megtörtént: a magát a második helyre kvalifikáló Marcel Schrötter motorját kellett letolni a rajtrácsról műszaki hiba miatt, a német csak a mezőny végéről rajtolhatott.

Pasini jól indult, az első kört azonban Xavi Vierge zárta az élen. A pole-pozíciós Pasini futama már a második körben véget ért, Brad Binder került az élre, Bagnaia ekkor a hetedik, Oliveira a tizedik volt. Néhány kör után egy kisebb boly elszakadt a mezőnytől, Bindert Vierge, Lecuona és Aegerter szorongatta. Bagnaia visszaesett a tizenharmadik helyig, de Oliveira sem tudott javítani a pozícióján. Lecuona összeért Viergével, majd szélesen vette a második kanyart és kiszállt a versenyből, ezzel Lorenzo Baldassarri lépett elő dobogós pozícióba.

Jorge Navarro is elesett, a mezőny végéről rajtoló és nagy lendülettel visszazárkózó Schrötter a bajnokaspiránsokat is levadászta, elöl Vierge átvette a vezetést Bindertől. Tíz körrel a leintés előtt Oliveira a tizenkettedik, Bagnaia a tizenharmadik pozíciót foglalta el, az élen nyolc motoros pályázott még a győzelemre és a dobogóra. A hajrára Aegerter és Marquez lemaradt róluk, Baldassarri pedig bukott három körrel a leintés előtt.

Az utolsó kört Binder kezdte meg az élen, mögötte Mir és Fernandez érkezett, a spanyol nagyon igyekezett, de nem tudta lehajrázni a dél-afrikait, aki idei harmadik futamgyőzelmét aratta. A harmadik helyen Vierge futott be, a bajnoki éllovasok közül Oliveira tizenegyedik, Bagnaia tizenkettedik lett, az olasz előnye 36 pont az utolsó két versenyhétvége előtt.

Belépés