Moto3 Hírek - Arenas nyerte a futamot, Martin növelte az előnyét

Készült: 2018.október.28 14:51 Készítette: Lipták Melinda Írta: Krizsa Gergő Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Arenas nyerte a futamot, Martin növelte az előnyét
A borzasztóan szoros és izgalmas küzdelem során bukott Bezzecchi és ezzel spanyol riválisa ismét egy kicsit meglépett összetettben.
A Moto3-as kategória versenyével kezdődött meg a versenyek sora Phillip Islanden. A rajt után Gabriel Rodrigo állt az élre, ám Jorge Martin és Philipp Öttl is megelőzte az argentin versenyzőt. A futamon ezután folyamatosan csatározások indultak a vezetésért, miközben a bajnoki címért harcoló Marco Bezzecchi és Fabio Di Giannantonio megkezdte a felzárkózást. Mint utólag kiderült, Vicente Perez kiugrott a rajtnál, így bokszutca áthajtásos büntetésre ítélték a spanyolt.

Bezzecchi pár kör alatt meg is előzte Martint, aki a viszonylag erős rajtja után nagyon komolyan visszaesett. Az olasz természetesen megpróbálta kihasználni a rivális ideiglenes gyengébb teljesítményét és igyekezett folyamatosan a top5-ben motorozni. Féltávnál azonban elkezdtek bukni a versenyzők, így a felzárkózás hiábavaló volt, hiszen Rodrigo kiütötte Bezzecchit miután hibázott, míg Lorenzo Dalla Porta az élről dobta el a motort. Pár kör múlva Marcos Ramirez és Jaume Masia csatlakozott az elesők listájához. Sajnos őket az orvosi központba is el kellett szállítani.

Az utolsó körökben Martin visszajött az élre és megpróbált ellógni a többiektől, ám a célegyenesben simán levadászták a többiek, így a spanyol kénytelen volt továbbra is kockáztatni a bolyban. Az utolsó előtti körben Martin az élre állt és ezt nagyon jókor tette, hiszen Dennis Foggia és Tony Arbolino is bukott az élbolyban, így pedig a gresinis versenyzőnek sikerült elkerülnie a bukást annak ellenére, hogy minimum háromszor meglökték a futamon. A futamot végül kissé váratlanul Albert Arenas nyerte a 17. helyről felzárkózó Fabio Di Giannantonio és Celestino Vietti előtt, míg Martin az ötödik helyével 12 pontosra duzzasztotta az előnyét Bezzecchivel szemben.

Belépés