MotoGP Hírek - Marquez elárulta, mi volt az idei év nagy hibája

Készült: 2018.október.24 19:03 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Marquez elárulta, mi volt az idei év nagy hibája
Idén ismét szintet lépett Marc Marquez és a Repsol Honda, 2018-ban az első futamtól kezdve versenyképesek voltak, ez is kellett ahhoz, hogy már Motegiben eldőljön az egyéni világbajnoki cím sorsa. A spanyol azt is elárulta, saját szempontjából mit tart az év legnagyobb hibájának.
Marc Marquez vasárnap megszerezte hetedik világbajnoki címét, mely a királykategóriában már az ötödik vb-elsősége volt hat éven belül. Míg a spanyol motoros tavaly csak a szezonzárón, Valenciában ünnepelhetett, idén már Motegiben, három futammal az idény vége előtt bezsebelte a címet – ehhez részben a legfőbb rivális, Andrea Dovizioso hibái is kellettek, az olasz Japánban ismét nullázott. Marquez saját bevallása szerint a 2018-as év kevésbé volt stresszes, mint a tavalyi.

„Egy éve nem voltam előnyben, nagyobb volt rajtam a nyomás. Más volt az adrenalinlöket is Valenciában, így is nagyon boldog vagyok, de az utolsó futam mindig sajátos, egyedi körülmények között kell helytállni, mindenki idegesebb” – olvasható a frissen megkoronázott bajnok nyilatkozata a Motorsport.com szakoldalon. Marquez egyébiránt nyolcszor győzött idén és mindössze kétszer, Termasban és Mugellóban nem állhatott fel a dobogóra.

„Amikor megnézem az eredményeket és látom a papíron a 20-25 pontokat, arra gondolok, hogy ezért a kiegyensúlyozottságért dolgoztunk az elsőszezoni teszteken. Ezt tanultam meg Dovitól tavaly, aki nagyszerűen kezelte a különböző szituációkat, de idén mi is jobbak voltunk. Néha én adtam meg a motornak a hiányzó plusz teljesítményt, máskor én kaptam meg a motortól, ez volt a kiegyensúlyozottságunk egyik kulcsa. Őszintén mondom, hogy csak Mugellóban szenvedtem, részemről ott volt az év egyetlen hibája is, az a bizonyos nagy hiba. Ettől eltekintve viszont végig erős voltam.”

Marquez hozzátette, hogy saját megítélése szerint 2018-ban sokkal átgondoltabban, érettebben versenyzett, amihez persze az is hozzájárult, hogy rögtön az elejétől fogva versenyképes technika állt a rendelkezésére. „Tavaly nehezebb volt az év eleje, nem éreztem jól magam a motoron, többször buktam is, idén viszont a legelejétől kezdve szinte mindenhol erősek voltunk.”

Belépés