Moto2 Hírek - Quartararót megfosztották második sikerétől, Bagnaia a győztes

Készült: 2018.október.24 19:01 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Quartararót megfosztották második sikerétől, Bagnaia a győztes
Nem sokkal a rajt után az élre állt a fiatal francia, akit hiába szorongatott olasz ellenfele, végül elsőként szelte át a célvonalat a Moto2-esek Japán Nagydíján, utólag azonban technikai vétség miatt kizárták, így a vb-előnyét tovább növelő Bagnaia örökölte meg a győzelmet.
A világbajnokságot vezető Francesco Bagnaia várhatta a pole-ból a piros lámpák kialvását a Moto2-esek Japán Nagydíján, s bár Fabio Quartararo jobban kapta el a startot, az olasz meg is őrizte a vezetést. A francia viszont nem nyugodott bele ebbe, a harmadik körben megelőzte Bagnaiát, míg utóbbi fő kihívója, Miguel Oliveira ugyan hamar feljött az ötödik helyre a harmadik sorból, ezt követően megakadt a portugál felzárkózása.

Quartararo nem tudta leszakítani Bagnaiát, s egy ideig Lorenzo Baldassarri is tartotta magát, míg mögöttük Xavi Vierge, Oliveira és Brad Binder haladt az üldözőbolyban, de Alex Marquez is beszállt ebbe a küzdelembe. A táv utolsó negyedéhez érve aztán az élen is szorosabbá vált a küzdelem: Bagnaia utolérte Quartararót, így izgalmas utolsó körökre volt kilátás kettejük között.

A finálét teljesen együtt kezdte meg a két éllovas, igazi előzési kísérletig azonban nem jutott el a Sky Racing VR46 motorosa, így Quartararo megszerezte második futamgyőzelmét. Bagnaia így sem lehet csalódott, hiszen második helyével újfent növelte előnyét a tabellán, méghozzá hét ponttal, hiszen Oliveira végül negyedik lett a dobogó alsó fokára felálló Baldassarri mögött. Az ezzel 35 egységnyi hátrányba kerülő KTM-est Marquez, Binder, Fernandez, Vierge, Lecuona és Marini követte a top10-ben.

FRISSÍTÉS: Néhány órával a leintés után kiderült, hogy Quartararo hátsó gumijának nyomása túl alacsony volt, így kizárták a versenyből, a győzelmet pedig Bagnaia örökölte meg, aki ezzel 37 pontra növelte előnyét a dobogóra felálló Oliveirával szemben.

Belépés