Moto3 Hírek - Bezzecchi parádés befutó után nyert, Martin bukott

Készült: 2018.október.24 18:58 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Bezzecchi parádés befutó után nyert, Martin bukott
Fordulatos és drámai futamot hozott a Moto3-asok Japán Nagydíja, amelyen csak a célegyenesben dőlt el a győzelem és a dobogós helyezések sorsa. A vb-éllovas spanyol viszont elesett, így egyetlen pontra olvadt az előnye az összetettben.
Gabriel Rodrigo idén először indulhatott a pole-ból a Moto3-asok Japán Nagydíján, de a rajt után néhány kanyarral már Marco Bezzecchi vezetett, megelőzve az argentint, John McPhee-t és Jorge Martint. Ők négyen Darryn Binderrel lélegzetvételnyi előnyre tettek szert a többiekkel szemben, míg hátrébb előbb Aron Canet, majd Vicente Perez és Niccolo Antonelli is elesett – utóbbi páros incidensnél hatalmasat repült az olasz, akit hordágyon kellett elszállítani a sóderágyból.

A negyedik körben Bezzecchi lesodródott az ívről az egyik kanyarban, Martin pedig az élre tört, de olasz ellenfele hamar visszazárkózott rá. Egy 12-13 fős boly motorozott gyakorlatilag teljesen együtt a futam első felében, s az élen is folyamatosan váltakozott a helyzet – elsősorban Bezzecchi és Lorenzo Dalla Porta csatázott a vezetésért. Ebből a harcból szállt ki egy látványos highside bukással Fabio di Giannantonio, akinek ezzel a világbajnoki reményei is jelentősen megcsappantak, majd pár körrel később Albert Arenas is elcsúszott.

A táv utolsó harmadához érve heten maradtak az első csoportban, közülük pedig a két vb-aspiráns és a szokásához híven roppant agresszív manővereket bemutató Darryn Binder váltogatta egymást az első helyen – Martin és Bezzecchi egy ízben össze is értek. Hat körrel a vége előtt aztán jött a dráma: a vb-éllovas spanyol bukott a 11-es kanyarban, így nulla ponttal távozik Motegiből! Bezzecchi mindeközben vezetett, ráadásul Binder és Dalla Porta csatájának köszönhetően némi fórra is szert tett a hajrá előtt.

Persze Binder nem akarta annyiban hagyni a dolgot, s az utolsó körre annak ellenére is visszaért rá, hogy Dalla Portával és Dennis Foggiával is vívnia kellett. Binder el is kapta őt, a befutónál azonban Bezzecchi visszaelőzte a dél-afrikait, így ő nyerte a futamot – ezzel az olasz egyetlen pontra megközelítette Martint az összetettben! Bindert még Dalla Porta is lehajrázta – egyetlen ezred döntött kettejük között! –, azaz kettős olasz siker született, a korábbi Moto3-as világbajnok testvére viszont így is első dobogójának örülhetett, megelőzve Foggiát, McPhee-t, Tony Arbolinót és Enea Bastianinit. Folytatás néhány nap múlva Phillip Islanden.

FRISSÍTÉS: A MotoGP Twitter-oldalának közlése szerint Antonelli hátsérülést és bal lábtörést, míg Di Giannantonio koponyasérülést szenvedett, utóbbit kórházba is szállították további vizsgálatok céljából.

Belépés